Okulda çocuğunuzu bekleyen hastalıklara dikkat!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
okulda-cocugunuzu-bekleyen-hastaliklara-dikkat--3632548.Jpeg

Okulda çocuğunuzu bekleyen hastalıklara dikkat!

Okul döneminde çocukları bekleyen hastalıkları ve bu hastalıklardan korunma yollarını Rinoest Klinik doktoru Op. Dr. Coşkun Şanverdi anlatıyor...

Yaz aylarında çocuklarda görülen solunum yolu hastalıklarında genelde azalma görülür. Sonbaharda havaların soğumaya başlaması ve okulların da açılmasıyla birlikte çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarına daha sık rastlanılmaktadır. Dr. Coşkun Şanverdi’ye göre, okul, kalabalık iş yerleri ile toplu taşıma araçları, alışveriş merkezi ve cafe gibi kapalı ve kalabalık ortamlar bu tür hastalıkların daha kolay bulaşması için ortam oluşturuyor.

Okul döneminde bu hastalıklara dikkat!
Çocukluk çağında en yaygın görülen hastalıkların başında soğuk algınlığının geldiğini belirten Dr. Coşkun Şanverdi, “Yetişkinler yılda ortalama 3- 4 kere soğuk algınlığı geçirirken, çocuklar 9- 10 kez soğuk algınlığına yakalanıyorlar” dedi.

Çocukluk çağının sık görülen hastalıklarından birinin de bademcik ve geniz eti hastalıkları olduğunu belirten Şanverdi, “Kreş ve okul çağı ile birlikte çocuklar daha fazla mikroorganizmaya maruz kalmakta ve bu dönemlerde hastalık sıklığı artmaktadır. Çocuklarda oluşan boğaz ağrısı ve ateş, görülen en yaygın boğaz enfeksiyonu belirtisidir. Bu enfeksiyon diğer hastalıklara oranla en çok okul çağındaki çocuklarda görülür. Çocuk boğaz ağrısı ile birlikte yutkunma zorluğu da yaşar. Çocukta yüksek derecede ateş görülürken boğazının arka bademcik kısmı şiş ve kızarmış görülebilir. Bir hekime gözükmeden kulaktan duyma tedavilere başvurulmamalıdır. Aksi takdirde çok ciddi sonuçlar doğurabilir.” şeklinde açıkladı.

Boğaz ağrıları çocuğunuz için kâbus olmasın
Op. Dr. Coşkun Şanverdi, “Bademciklerin en belirgin hastalık bulgusu sık iltihaplanması, ateşlenme, boğaz ağrısı veya çok büyüyüp boğazı daraltması şeklindedir. Geniz etinin bulgusu ise burun tıkanıklığı, gece ağzı açık uyuma ve horlama, gelişme geriliği, iştahsızlık, çene ve diş sorunları, kulaklarda sıvı birikimi ve işitme kaybı, sık orta kulak iltihabı, sinüzit atakları şeklinde özetlenebilir. Bademcik ve geniz eti rahatsızlıkları sıklıkla birlikte görülse de, ayrı ayrı da olabilmektedir.” şeklinde ifade ediyor.

Önlem almayı unutmayın!

Çocuklara enfeksiyondan korunmak için dengeli ve sağlıklı beslenmelerine dikkat edilmelidir. Süt balık gibi A Vitamini içeren besinler, C vitamini içeren narenciye gıdaları, E vitamini içeren bakliyat ve bitkisel yağ içerikli gıdaların tüketilmesine dikkat edilmelidir.

- Çocukların hijyen kurallarına dikkat etmeleri çok küçük yaştan itibaren öğretilmeli ve uygulamalı olarak gösterilmelidir. Çünkü beden temizliği birçok bakteri ve hastalıktan korunmak için oldukça etkili bir yoldur. Her zaman olduğu gibi hastalıktan korunmak için, hijyen koşullarına uyulması, el – ayak bakımı, ortak eşya kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir.

- Çocuğunuzu ortam koşullarına uygun giydirmelisiniz. Okul çağındaki çocukların çok hareketli olmaları, tenefüs saatlerinde koşturmaları daha sık terleyip üşütmelerine neden olur. Okuldan geldikten sonra çocuğunuzun terli kıyafetleri kıyafetlerini mutlaka değiştirmelisiniz. Çoğu zaman termal fanilalar çocuğunuzun terleyip üşümesini engelleyebilmektedir.

- Düzenli uyku çocuğun sağlıklı gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Özellikle sabah erken saatlerde kalkan, gün içerisinde oldukça enerji harcayan çocukların erken yatarak daha uzun dinlenmeleri gerekmektedir.

Milliyet

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst