Oktay Usta şekerpare tatlısı tarifi

N

nuran34

Misafir
2961sekerpare.jpg


500 gram un
150 gram pudra şekeri
100 gram irmik (irmik yerine aynı
miktarda toz fındık kullahılabilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet yumurta
125 gram margarin
125 ml sıvıyağ
50 gram badem

1, 5 kilo tozşeker
1 litre su
1/4 adet limonun suyu

• llk olarak tozşekerle, suyu bir tencerede kaynatıp, çeyrek limon suyunu ilave
ettikten sonra, şurubun birazcık kıvama gelmesini sağlayalım. Şurup kıvama gelince
ocaktan indirip soğutalım.
• Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp, iyice yoğuralım. Üzerine nemli faez örtüp,
15 dakika dinlendireüm,
• Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içinde iyice yuvarladıktan
sonra, yuvarlak yasst şekiüer verip, yağladığımız fırın tepsisine aralıklı olarak dize-
lim (isteyenler yuvarlak yerine oval şekilde şekillendirip, bir kaşık sıvıyağ ile
çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çatal ile çizerek de değişik bir şekil elde edebilirler).
• Yuvarlak şekerparelerin tam ortalarına birer adet badem batıralım.
• Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında, pişene kadar bekletelim.
• Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz, soğuk şurubu şekerparelerin üzerine bir
kepçeyle yavaş yavaş boşaltalım.
• Şekerpareler şurubu çekip de soğuyunca, servis yapalım.
• Kaymak ya da hindistancevizi ile süsleyebiliriz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst