Öksürükten Kurtulmanın Yolları

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
oksurme_93b4010e-fe86-41e9-94cb-2d5eb6efca6a_1.jpg


Öksürükten Kurtulmanın Yolları

Özellikle soğuk havalarda, üst solunum yollarına bağlı olarak rastladığımız öksürük nöbetlerinden kurtulmanız için bazı tavsiyelerimiz var...

Dehidrasyondan korunun: Dehidrasyon susuz kalmak demek. Sıvı tüketmek hem mukus tabakasını yumuşatacak, hem de tahriş olan boğazınızın daha az acımasını sağlayacak. Kuru öksürüğün çaresi ballı sıcak su, çay ya da limon suyundan geçiyor.Başınızı yüksek tutun: Gece yatarken başınızın altına bir yerine iki yastık koymayı deneyin. Böylece daha rahat nefes alacaksınız. Hem de kuru öksürük sizi uyandırmayacak.

Pastil alın: Pahalı pastillerin ucuz olanlarından, hatta sıradan şekerlerden bile farkı yok. Pastil öksürüğün gelmesini engellemiyor. Ama öksürük anında boğazınızın daha rahat hissetmesini sağlıyor.

Sigaraya ara verin: Boğazınızın daha da tahriş olmasını istemiyorsanız bir süre sigara içmemelisiniz.

oksurme_098ba429-28b8-46e3-9d55-c20acdadad6d_1.jpg


Dumandan uzak durun: Hava kirliliğinin tavan yaptığı bu dönemlerde dumandan, pislikten nasıl uzak durulabilir? Bunun için bir maske takabilirsiniz. Konuyu doktorunuza danışın.

Öksürüğün nedenini araştırın: Öksürüklerin büyük kısmı solunum yolu sorunlarıyla ilişkili. Emin değilseniz altını kurcalamakta yarar var. Sorun mide asitleriyle de tetiklenebilir.Öksürük için üretilmiş ilaçlar kullanın: Soğuk algınlığının tüm belirtilerine iyi geldiğini iddia eden ilaçlar pek etkili değil. Sadece öksürüğe odaklanan klasik öksürük şurupları çok daha faydalı.

Öksürük ilaçları iki türlü: Balgam söktürücüler ve öksürük baskılayıcılar. Balgam söktürücünün adı üstünde; mukusu incelterek daha kolay atılmasını sağlıyor. Siz de öksürürken zorluk yaşıyorsanız, boğazınıza oturmuş bir tabaka hissediyorsanız bu tür ilaçlardan kullanın. Bol bol su içmeyi de unutmayın.
ekolay

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst