Öksürük Hastalık Belirtisi Olabilir

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul

oksuruk-hastalik-isaretcisi-olabilir.jpg


Tek başına bir hastalık olmayan öksürük, çoğunlukla basit bir üşütme belirtisi olmakla birlikte zaman zaman doktora gitmeyi gerektirecek kadar ısrarlı ve ürkütücü olabiliyor.

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Özcan, nezleyle birlikte olan öksürüğün ıslak veya kuru özellik gösterebileceğini ve bir hafta kadar sürebileceğini söyledi. Dr. Özcan şunları kaydetti:

“Öksürük nezlede genellikle en son kaybolan belirtidir. Ateş, burun akıntısı ve öksürük genellikle gribal bir enfeksiyon bulgusu olsa da, 39 dereceyi aşan ateş ve sıkıntılı solunum zatürre gibi daha ciddi solunum yolu hastalığını da akla getirir. Özellikle yuvaya giden çocuklarda peş peşe gelen soğuk algınlığı, öksürüğün haftalarca sürmesine yol açabilir.

Çocuğun öksürüğü bir ayı geçiyorsa astım, alerji, sinüzit gibi durumlar akla gelmelidir. Eğer öksürük iç çeker gibi ise boğmacayı, göğüste ötmeyle birlikte ise astımı çağrıştırabilir. Özellikle sonbahar-kış mevsiminde yaygınlaşan RSV (Respiratory syncythial virüs) daha büyük çocuklarda nezleye neden olurken, bebeklerde alt solunum yollarını ve akciğerlerin etkileyerek ciddi solunum zorluğuna yol açabilir.

İçinde birkaç farklı etkin madde içeren öksürük şuruplarının kontrolsüzce kullanılmasının yanlış olduğunu bilmemiz gerekir. Öksürük refleksinin bu ilaçlarla baskılanmasının, solunum yollarının doğal temizlenme mekanizmasını engelleyerek durumu kötüleştirebileceğini de dikkate almak gerekir.”
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Benim oglumda öksürüyor, kötü degil ama uzun zaman oldu.
Bu hafta sonuda öksürmeye devam ederse doktora götürecegim.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst