Öğretmenler hep borçlu!

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.557
690612_detay.jpg

24 Kasım Öğretmenler Günü geliyor ama onlar mutsuz çünkü öğretmenlerin yüzde 75'inin kredi, eş dost, akraba ya da esnafa borcu bulunuyor...

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Stratejik Araştırmalar Merkezince ''24 Kasım Öğretmenler Günü'' dolayısıyla hazırlanan anket raporu verilerine göre, öğretmenlerin yüzde 75'inin kredi, eş dost, akraba ya da esnafa borcu bulunuyor.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, bin 45 öğretmenle yapılan anket araştırmasına göre, öğretmenlerin yüzde 15'i ev, yüzde 14'ü otomobil, yüzde 31'i tüketici kredisi, yüzde 40'ının ise eş dost, akraba ve esnafa borcu var.

''Tekrar dünyaya gelseniz yine öğretmen olmak ister miydiniz?'' sorusuna, öğretmenlerin yüzde 79'u ''Yine öğretmen olurdum'' cevabını verirken, yüzde 65'i çocuğunun da öğretmen olmasını istiyor. Öğretmenlerin yüzde 52'si bu yıl sinema, tiyatro, opera, konser ve bale gibi etkinliklere hiç katılmadığını, yüzde 41'i konferans, panel, sempozyum gibi faaliyetlere hiç gitmediğini söylerken yüzde 85'i günlük gazete okuyamadığını belirtiyor.

Sanatsal, kültürel ve bilimsel etkinliklere katılamama nedenlerini ''zamansızlık'', ''ekonomik yetersizlik'' ve ''yorgunluk'' gibi alt ana başlıklarla gerekçelendiren öğretmenlerin yüzde 69'u ayda en az bir kitap okuduğunu ifade ediyor.

Alıntı :

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.628
bu zamanda borcu olmayan insanmı var..
bence sadece öğretmenlere has bir durum değil...

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
Bu zamanda gecinmek zor gercekten ama ben ögretmenlerin hakeettigi degeri almadigini düsünüyorum isleri cok zor:lilav:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar