Öğretmen olmak isteyenlere kötü haber

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
390045872585.jpg


Öğretmen olmak isteyenlere kötü haber

Öğretmenlik kolay ulaşılabilir bir meslek olmaktan çıkıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzun zamandır üzerinde çalışmalar yürüttüğü Ulusal Öğretmen Stratejisi'nde öğretmenlik mesleğine ilişkin önemli değişiklikler gündemde.

Hazırlanan stratejide Finlandiya gibi ülkelerin öğretmenlik sistemini inceleyen bakanlık 'öğretmenlik' mesleğini daha kaliteli, saygın ve ulaşılması zor meslek grubu içerisine sokmak için çalışma yaptı. Bu çalışma Bakanlar Kurulu onayından sonra önümüzdeki günlerde yayımlanacak.

PUANLAR YÜKSELTİLİYOR

Hazırlanan çalışma kapsamında bakanlık, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile ortak bir çalışma yürüttü. Bu çalışma sonucunda artık her isteyen öğretmen olamayacak. Önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçirilmesi planlanan uygulamada eğitim fakültelerinin puanları yükseltilecek.

LİSEDE YÖNLENDİRME

Böylece öğretmen olmak isteyenlerin bu konuda epeyce emek harcamaları gerekecek. Eğitim fakültelerinin puanlarının yükseltilmesinin yanı sıra liselerde öğretmen olmak isteyen öğrencilere hem üniversitede hemde lisede rehber öğretmen tarafından danışma hizmeti verilecek.

Öğrenciler rehber öğretmenler veya üniversite tarafından mülakata alınacak. Öğrencinin öğretmenliğe yatkınlığı varsa buna göre öğretmenlik mesleğine yönlendirilecek.

KPSS ÜÇ AŞAMALI OLUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda da (KPSS) değişikliğe gidiyor. Halen KPSS'de öğretmenler branşları dışındaki konularda da soru çözerken yeni düzenlemeyle sadece alanlarıyla ilgili soruları yanıtlayacaklar. Bu konuda ÖSYM, 136 ayrı öğretmenlik branşında soru hazırlayacak.

Yeni sistemin hayata geçmesiyle öğretmenler üç aşamalı KPSS ile karşılaşacak. Öğretmen adaylarının çözeceği testlerde soruların yüzde 30'u genel kültür ve yetenek, yüzde 30'u eğitim bilimleri, yüzde 40'ı branş bilgisinden oluşacak.

Kaynak: BUGÜN GAZETESİ
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst