@flamingo canım öncelikle hayırlı yaşları olsun demek istiyorum
rabbim hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin nice yaşlarını beraber kutlarsınız inşallah :confetti:
bizimkilerin menüsünden aklıma gelenleri yazayım belki fikir olur
olmazsa olmazlardan resimli pastamız vardı
2 çeşit kurabiyemiz vardı biri kakaolu ıslak kurabiye diğeri normal tarçınlı kurabiyeydi
börek ve tuzlu pastalardan vede bilirmisin bilmiyorum ama yinede yazayım çökelikli pide yaptırmıştık
ve annemim meşhur batı vardı
şerbetli tatlılardan da vardı hangisiydi hatırlayamadım :acep:
bayağı kalabalıktık hazırlığımız çok olmuştu
umarım fikir olur canım
Canım siz Tokatlı mısınız yoksa?
Bat deyince
Sadece çocukların bulunacağı bir doğumgünü mü yoksa ailece olandan mı?
Çocuklar için Doğum Günü ve Günlük Menüler
rabbim hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin nice yaşlarını beraber kutlarsınız inşallah :confetti:
2 çeşit kurabiyemiz vardı biri kakaolu ıslak kurabiye diğeri normal tarçınlı kurabiyeydi
börek ve tuzlu pastalardan vede bilirmisin bilmiyorum ama yinede yazayım çökelikli pide yaptırmıştık
umarım fikir olur canım
umarım fikir olur canım
esmerim bizim oralarda çökelekli pideyi sabah kalvaltısı için fırında yaptırılıp yenir
doğum günü partisi deyince akla süslü püslü şeyler geliyor bilmem eğlenceli bir şeyler yapmak ister misiniz ama çocukların gözlerini alamayacakları kesin :confetti: ben paylaşıyım fikir olur belki![]()
ben bile isterim doğum günüme bunlardan valla :ko
KARDAN ADAM TATLISI
Ekli dosyayı görüntüle 20021
Malzemeler ;
1 paket sade toz şanti ( Toz şekilde kullanılacak)
1 su bardağı pudra şekeri
200 ml. çiğ krema (Süt kreması)
Kardan adam toplarını birbirine tutturmak için çubuk kraker
Bonibon
Yarım havuç
Göz ve düğme için kahverengi şekerleme
hazırlanışı;
Pudra şekeri ve kremayı iyice çırpın.
Toz krem şanti ve 3 su bardağı hindistan cevizini ekleyip çırpmaya devam edin.
Hazırladığınız hamur toparlanana kadar azar azar hindistan cevizi eklemeye devam edin.
Yuvarlanacak kıvama gelen hamurdan irili ufaklı toplar hazırlayın.
Kardan adamın vücudunu olacak hindistan cevizli topa çubuk krakeri tutturun ve üzerine küçük olan topu yerleştirin.
Şekerlemelerle göz ve düğme yapın.
Havuçla burun yapıp, bıçakla dudak çizin
Bonibonları şapka niyetine başlarına konduruverin ve üzerlerine kar yağdırıp servis edin..
[alıntı]
yöreden yöreye fark var demekki bacımhem kahvaltılık hem misafire ikram amaçlı yaptırılıyor bizim buraalarda da
ben biraz daha düşüneyim bakayım fikir olarak gelen menüleri yazarım buraya
havuçlu yada elmalı toplardan arzuna görede renklendirisen görel olarakda hoş olur
elmalı kurabiye
patates yada rus salatası yada makarna salatası
(papatesleri haşlayıp içine baharat nane pul biber ekleyip yoğurup ceviz büyüklüğünde kase gibi açıp içine sarımsaklı yoğurt üstüne tereyağı tozbiberle kavrulmuş gezdiripde ikram edebilirsin değişik olur )
merhabalar oğlunuz kaç yaşında Tuttuğu takımın renklerinden kağıttan ponponlar yapabilirim siz de mekanı süslersiniz