O Bitkisel Ürünlere Toplatma Kararı

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
O bitkisel ürünlere toplatma kararı

Sağlık Bakanlığı, ``Clavis panax``, ``Clavis`` ve ``Klavis panax`` isimli ürünlerin, gerçeğe aykırı beyanlarda bulunularak satıldığını belirtti. Ürünlerin toplatılmasını kararlaştıran Bakanlık, ürün reklamlarının da acilen durdurulması için RTÜK`e bildirimde bulundu.

Sağlık Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, Dr. Mustafa Eraslan`ın "Clavis" ve "Clavis panax", Dr. Ömer Coşkun`un ise "Klavis panax" isimli ürünlerle, bazı televizyon ve radyo kanalları ile internet sitelerinde endikasyon belirtip, gerçeğe aykırı beyanlarda bulundukları keydedildi. Açıklamada Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Danışma Komisyonu`nun konuyla ilgili yaptığı toplantıda konuyu değerlendirdiği ve bazı kararlar aldığı ifade edildi. Buna göre, komisyonun kararında, "Clavis panax", "Clavis" ve "Klavis panax" isimli ürünlerin, Dr. Mustafa Eraslan ve Dr. Ömer Coşkun isimli şahıslar tarafından, endikasyon belirtilerek satış ve tanıtımlarının yapıldığı, bu nedenle belirtilen hususlar göz önünde bulundurulduğunda, olası sağlık problemlerinin de önlenmesi amacıyla "Clavis panax" da dahil olmak üzere, "Clavis" markalı ürünlerin ve "Klavis Panax" isimli ürünün piyasadan toplanması karar verildi. Söz konusu ürünlerin mühür altına alınarak satışının engellenmesi için il valiliklerine, her türlü reklamın acilen durdurulması için de RTÜK`e bildirimde bulunulduğu kaydedildi.

PANAKS MAHKEMELİK OLMUŞTU

"Clavis panax" ve "Klavis panax" taklitçilikten mahkemelik olmuş, mahkemenin atadığı 2 bilirkişi `K` harfiyle başlayan panaxın `C` harfiyle başlayan orjinal panaxın taklidi olduğuna hükmetmişti. Yapılan ihtar ve uyarılara rağmen sahte ve taklit ürünlerin dağıtımı ve reklamları sürünce mahkeme karararıyla taklit ürünler için toplatma kararı çıkartılarak, İstanbul Bakırköy 2. Sulh Ceza Mahkemesi taklit panax üretip satan yerler için arama ve el koyma kararı almıştı.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARI İÇİN KULLANILIYORDU

Sözkonusu ilaçlar, damar tıkanıklığı problemlerine destek ürün olarak kullanılıyor. İlacın tansiyonu düzenlediği ve kalp basıncını optimum düzeye düşürdüğü iddia edilirken, vucüttaki cinsel hormon düzeyini de düzenlediği ileri sürülüyordu.
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Sağlık bakanlığının bitkisel ilaçların üstüne ciddiyetle gitmesini temenni ediyorum.
Sağlıkla bu kadar oynanmasına müsade edilmemeli.
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Piyasada o kadar çok tamamen bitkisel! ürün var ki bazen dünya üzerindeki bitki örtüsünün ucu bucağı yokmuş gibi düşünmeden edemiyorum nasıl oluyorsa aynı dünya gün geçtikçe çöl oluyor :)
 
H

Hera

Misafir
GüzeLLik Uzmanı Estetisyen Olarak Bitkilerin elde edilmesi ve ürün içinde kullanımları bir arada olmaları Her cilde Her İnsana iyi Gelmez Bitkisel demek Doğal ve Yararlı demek Değildir Ben örneğin Bitkisel Cilt Bakım ÜrünLeri Kulanamam Kullanmıyorum Alerji Yapıyor

Vitaminlerin ve İlaçlarında Sağlık Bakanlığı Onaylı Olmasına Dikkat etmenizi Öneririm Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Onaylı ise dikkate alarak kullanmanızı yada kullanmamanızı Tavsiye ederim..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst