Nutellalı Muhallebi

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
nutellali-muhallebi-tarifi-720x450.jpg


Evde kalmış bir parça kekiniz varsa çok az süt ya da kahve ile ıslattıktan sonra tatlı kaselerinin dibine yerleştirmeyi unutmayın.

MALZEMELER

5 su bardağı soğuk süt
1/2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı Nutella
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

KAÇ KİŞİLİK?
5 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
15 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
25 DAKİKA

Pişirme önerisi:

Tatlıya parlaklık ve bir parça kıvam verecek olan tereyağını arzuya göre eklemeyebilirsiniz.

Toz vanilya yerine vanilya çubuğu ya da özütü kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Süslemede rendelenmiş Hindistan cevizi ve fındık içi kullanabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Toz şeker ve yumurta sarısını derin bir tencereye alın ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırmaya başlayın.

Un ve buğday nişastasını kattıktan sonra soğuk sütü azar azar ekleyin. Kakao ve nutellayı katın.

Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra tatlı tenceresini ocağa alın.

Nutellalı muhallebiyi kısık ateşte, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin.

Göz göz olan ve koyulaşmaya başlayan muhallebi karışımına vanilya ve tereyağını ekleyin.

Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdiğiniz muhallebiyi tatlı kaselerine paylaştırın.

Çırpılmış krem şanti ve rendelenmiş çikolata ile süslediğiniz tatlıları buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ya nutellama kıysam hep deneyeceğim bunları ama çabucak bitcek diye korkuyom
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst