Nohutlu Etli Patlıcan Tarifi

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
timthumb.jpg



Malzemeler
  • 500 gr. dana kuşbaşı et​
  • 1 adet soğan – yemeklik doğranmış​
  • 7 – 8 diş sarımsak​
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı​
  • 1 yemek kaşığı domates salçası​
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası​
  • 2 adet domates​
  • Tuz​
  • Karabiber​
  • 2 su bardağı su​
  • 3 – 4 adet patlıcan – iri küp doğranmış​
  • 2 adet sivri biber​
  • 1 su bardağı nohut – haşlanmış​
  • ½ adet limonun suyu​
  • Üzeri için Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı tereyağı​
  • Kuru nane​
  • Pul biber​
Yapılışı

Isınan tencerenize eti alın ve mühürleyin.

Soğanı ekleyin, birkaç tur döndürün.

Sarımsakları ince doğrayın ve tencereye ekleyin.

Zeytinyağı, domates salçası, biber salçası, domates, tuz ve karabiberi ekleyin ve 40 – 50 dakika pişirin.

Etler pişince iri küp doğradığınız patlıcan, sivri biber, nohut ve ½ limon suyunu ekleyip, 15 – 20 dakika daha pişmey bırakın.

Ayrı bir tavada tereyağını ısıtın kuru nane ve pul biber katarak yağı kızdırın.

Pişen yemeğin üzerine yağı ilave ederek servis edin.​
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst