Yemek videolarını izlerken bu tarife denk gelince bir deneyeyim dedim fena olmadı. İlk anda çok keyifli sadece sabah yapayım da akşam yiyeyim demem çünkü o çıtırlığı çok kalmıyor. Bir de ben azıcık kalın yapmışım çok daha ince açmak lazım gibi.
Mısır Cipsi Yapımı
1 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İstediğiniz kadar köri ve kekik
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 bardağından biraz az su
Eklenebilecek diğer malzemeler : Sarımsak ya da soğan tozu, acı yapmak için pulbiber, dereotu gibi şeyler eklenebilir.
Yapılışı
Su haricindeki malzemeleri bir kaseye alın suyu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Benim yarım su bardağı aldı ama bardak boyutları uymayabilir o yüzden temkinli dökün. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra onu iki ya da üç bezeye ayırın. Her bezeyi hafif unlanmış bir yüzeyde incecik açın. Ben şekil vermek için küçük boy bir tencerenin kapağıyla önce bir yuvarlak kestim sonra da o yuvarlağı üçgenler elde edecek şekilde sekiz parçaya böldüm (Resimdeki gibi) Bu üçgenleri kızdırılmış yağda rengini çok döndürmeden kızartın ve bir havlu kağıdın üzerine alın.