Nilgül

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Nilgül

nilgul.jpg
1972'de İzmir'de doğdu. İlk, orta, lise ve yüksekokul eğitimini İzmir'de tamamladı.
Okul yıllarında korolarda, çeşitli derneklerde müzik çalışmalarına başladı. 1993 yılında TRT İzmir Radyosu TSM bölümünün açtığı sözleşmeli sanatçı sınavını kazanarak çalışmalarına başladı. Sekiz ay sonra İstanbul'a yerleşti. Altı yıl boyunca İstanbul'da çeşitli yerlerde sahne aldı. Pek çok ünlü sanatçıya sahnede vokal yaptı. Albüm çıkana dek bir yıl Fedon'a ve üç yıl boyunca da Hayko'ya sahne çalışmalarında vokal olarak eşlik etti. 1998 yılında sahne çalışmaları devam ederken, TMC ile tanışarak albüm yapma kararı aldı. Uzun süren arayışların ardından repertuvar tamamlandı. Erhan Bayrak'ın aranjörlüğünü üstlendiği albümün hazırlıkları yaklaşık iki yıl sürdü. "Ömürsüz Sevdalar" Ekim 2000'de müzikseverlerle buluştu.
"Yüreğimi Eller Dağladı" ve "Allah Korusun" parçalarına klip çekildi. "Ömürsüz Sevdalar" albümüyle dikkat çeken Nilgül "Balalayka" filminin sözleri Ayla Hacıoğulları'na ve müzüği Aşkın Arsunan'a ait Balalayka şarkısını seslendirdi.
Nilgül, 2002 şubat ayında yeni albümünün repertuar çalışmalarına başladı. Müzik yönetmenliği ve prodüktörlüğü Kıraç tarafından yapılan "Arabesk Günler" albümünde ses ve müzikleri Nilgül'e ait "Alem", "Güller Soldu", "Hani Herşeydim" ve "Yan Kalbim Yan" isimli dört parça yer aldı. Nilgül böylelikle ilk defa söz yazarlığı ve besteciliği ile müzik severlerin karşısına çıktı. "Arabesk Günler" albümünde söz ve müzikleri Kıraç'a ait "Arebesk Günler", "Duy Beni" ve "Son Günlerde" isimli üç parça yer alıyor. 9 aralık 2002'de piyasaya çıkan Arabesk Günler albümünün ilk klibi "Duy Beni"den sonra ikinci klibi "Kara Sevda" adlı parçaya çekildi. Daha sonra "Sarhoş gibiyim", "Alem" ve "Arabesk Günler"de kliplendi.
ALBÜMLERİ:
Ömürsüz Sevdalar
Arabesk Günler
Pervane
Nar-ı Aşk
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst