Nihan

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Nihan

nihan.jpg
6 temmuz 1981 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Müziğe ilkokul döneminde ilgi duydu ve nota eğitimine başladı. 13 yaşında piyano dersleri almaya başladı. Yine bu yıllarda Klasik Türk müziği korolarında korist ve solist olarak konserler verdi.
1996 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezinde klasik gitar ve solfej eğitimi aldı. 1997’de İstanbul Üniversitesi Klasik Türk Müziği bölümünün açtığı sınavları kazandı. 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarının açtığı sınavı birincilikle kazandı. Müzikoloji Bölümünden mezun oldu.
2003-2005 yılları arasında öğretmenlik yaptığı Müjdat Gezen Sanat Merkezinde Batı müziği solfeji ve nazariyatı dersleri verdi. Profesyonel hayatına 2001 yılında başladı. Sahne ve stüdyo vokalistliği yaptı. Aynı zamanda beste çalışmalarına başladı.
Albüm çalışması için güçlü ve profesyonel bir ekiple çalıştığını belirten Nihan, "Ve sonunda hayallerim gerçek oldu. Albümü hazırlarken batı soundunun üzerine Türk ezgilerini oturtmak istiyordum. Yaptığımız müziğin aynı zamanda yorumum ve dansımla da örtüşmesi gerekiyordu. Yapımcım ve prodüktörlerim sayesinde ticari kaygım olmaksızın içime sinen bir albüm yaptığım için çok şanslıyım." diyor...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst