Niçoise salatası

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya

Malzemeler:
2 adet kırmızı çeri domates
2 adet sarı çeri domates
1 adet kırmızı soğan
1 adet dolmalık yeşil biber
3 adet baby turp
1 adet marul
50 gr. Akdeniz yeşilliği
50 gr.taze fasulye/ haşlanmış
80 gr. konserve ton balığı
4 adet ançuez
1 yumurta/haşlanmış
8 adet siyah zeytin

Sos için
30 ml elma sirkesi
80 ml zeytinyağı
1 diş sarımsak
6 dal taze fesleğen
tuz-karabiber

Hazırlanışı:
Yeşillikleri yıkayın ve karıştıma kabına büyük parçalar halinde doğrayı alın.Çeri domatesleri ikiye bölüp ilave edin.

Kırmızı soğan ve biberleri jülyen doğrayın, baby turpu slays doğrayın. Tüm sos malzemesini karıştırıp bir kapta bekletin.

Kalan tüm malzemeleri ekleyin ve servise yakın bir süre içerisinde sos ile karıştırıp , haşlanmış fasülye, hafif közlediğimiz biberler,haşlanmış yumurtalar ve zeytinler ile süsleyin.
ALINTIDIR
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst