Neptün yıkıp geçecek

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul


Neptün yıkıp geçecek

Son günlerde salgına dönüşen Aktüel dergisinin yeni sayısı bomba gibi bir dosya ile çıktı. Buna göre; Neptün, 4 Nisan 2011’de Balık burcuna geçecek ve 14 yıl burada kalacak.

Mitolojide Poseidon yani Denizler Tanrısı denilen Neptün’ün Balık burcuna geçişi astrologlara göre, dünyada çok önemli değişimlere neden olacak. Dört farklı astrolog yeni dönemi anlattı.

Astrolojiye göre, Satürn ötesi denilen Uranüs, Neptün, Pluto gezegenlerinin bir burçtan diğerine geçişi dünyada maddimanevi anlamda bir dizi önemli değişikliğe neden olur. Kuşakları etkileyen bu dönemler, yeni bir dünya vizyonu getirebildiği gibi peşi sıra bir dizi felaketi de sürükleyebiliyor.

2011, büyük değişimin başladığı yıl olacak. Devrimi, yenilikleri simgeleyen Uranüs gezegeni Mart 2011’de Koç burcuna geçerken; suları, hayalleri, kaçışları, ilahiliği, kaosu yöneten Neptün, Nisan’da öz burcu Balık’a geçerek bir dizi kaosu ve değişimi beraberinde getirecek.

Astrologlar büyük sel felaketlerini, tsunamileri, depremleri, salgın hastalıkları öngörüyorlar. Kimine göre Japonya ortadan kalkabilir, kimine göre Atlantis medeniyeti ortaya çıkartılabilir.

Dünyayı sarsan dalgalar

Astrolog Öner Döşer, Neptün gezegeninin bir kozmik anten gibi çalıştığını, 2012 öncesi ve sonrasına damgasını vuracağını söylüyor: “Mitolojide Poseidon olarak adlandırılan Neptün, denizlerin, okyanusların ve depremlerin tanrısıdır. Elinde taşıdığı ucu çatallı asasıyla, dünyayı sarsan dalgalar yaratabilecek güçte bir tanrı olduğu düşünülür. Neptün’ün Balık’a geçişi, suların yükselmesini ve tufan olarak adlandırılabilecek sel felaketlerini tetikleyebilir. Biyolojik savaş tehlikesini bile gösterebilir. Neptün petrol, sıvılar, içecekler, tütün, kimyasal maddeler, gazlar, uyuşturucular ve anestezik maddelerle de ilgilidir.”

Kimi bilim adamlarının, manyetik alanların değişmesinin dünyayı koca bir Hiroşima’ya çevirebileceğini söylediğini anımsatan Döşer, bu değişimin bir nükleer kış etkisi yaratabileceğini ve kuşların, balinaların, yunusların yön şaşırmasına; sebebi açıklanamayan uçak kazalarının yaşanmasına neden olabileceğini anlatıyor. Döşer, “Uranüs Uranyum’la, Plüton da Plütonyum’la bağdaştırılır.

İkisinin sert açı yapması, güçlü nükleer patlamalara işaret edebilir. En kötü senaryo, okyanus tabanına yakın volkanların patlaması neticesinde ortaya çıkması muhtemel dev dalgalardır. Uranüs’ün, ateş elementi burçlarının en enerjiği Koç burcunda olması, yıkıcı sonuçlar oluşturacak volkanik patlamaları, lavları, yangınları getirebileceği gibi; küresel ısınmanın kuraklık riskini de hesaba katmamız gerekiyor” diyor.

İnsan-ı Kamil süreci

Öte yandan Neptün’ün getireceği bir dizi manevi değişim de var. Döşer, “Balık’tan geçen Neptün, insan-ı kamil olma yolunda aşama kaydetme adına önemli fırsatlar sunacak. Bunu başaran insanlar, varoluş hallerinin sırlarını idrak edebilir. Olgunlaşmayı başaran zihinler, evrende tam bir birlik olduğunu idrak eder ve onunla uyumlanıp, titreşimlerini yükseltirken, hazır olmayanlar, yanılgı ve kaos içerisine düşebilirler” dedikten sonra ekliyor: “Bu geçiş döneminde, insanın gerçekte ne olduğuna, neye hizmet ettiğine, kurumlaşmış inanç kalıplarına dair sorgulama yaşanabilir.

Neptün’ün Balık burcuna daha önceki girişlerinde, insanların o dönemin katılaşmış düzenini çözerek ve dağıtarak değiştirme eğiliminde olduklarını görürüz. Bu bazen ekonomik, bazen dini, bazen de hukuk sistemiyle ilgili olabilir.” Döşer, bu değişimin başta Balık burcunda gezegenleri ve yükseleni Balık burcu olanları ve Yengeç, Akrep gibi su elementi burçlarında gezegenleri olanları daha yaratıcı ve vizyonel kılacağını söylüyor, “Ruhsal ve manevi temalara eğilim gösterebilir, sezgisel yönlerini ön plana çıkarabilirler. Bu etkiler tüm burçlar için geçerli olacak. Telepatikleşme, vicdan ve merhamet duygularının ön plana çıkmasını umuyorum.”



Atlantis ortaya çıkabilir

Astrolog Devrim Dölen’e göre de Neptün iyi bir “temizlikçi”; “Neptün, Yeraltı Tanrısı Hades’in mitolojide korktuğu tek tanrıdır. Çünkü Hades’in üstünü örttüğü ne kadar pislik varsa açığa çıkarma gücüne sahiptir. Bu dönemde üstü örtülü tüm kötülükler su yüzüne çıkacak.” Salgın hastalıklar konusunda da uyaran Dölen, Neptün Balık burcuna geçtiğinde hayli dayanıklı ve kolay kolay ölmeyen bir virüsün çıkabileceğine işaret ediyor: “Ancak Neptün’ün yanı sıra Balık burcuna geçecek Chiron aynı zamanda bir şifacıdır ve Balık da şifa anlamına geliyor.

Tıpta yepyeni buluşların olacağını söylemek için aslında astrolog olmaya gerek yok. İnsanların en büyük yaralarından birisi olan bir hastalığa da bu süreçte çare bulunacak.”

Sualtı ile ilgili gizemlerin açığa çıkacağı bir döneme girdiğimizi söyleyen Dölen, “Atlantis’i bulmak bile mümkün olabilir. Hatta Loch Ness canavarı gibi efsane olan dev mürekkep balığı da gerçekten keşfedilebilir" diyor.

Dölen’e göre, denizlerimiz bir süredir yabancı bir yosunun işgali altında ve bu bir felakete yol açabilir: “Petrol ve doğal gaz Satürn ile birlikte Neptün’ün kontrolünde bir madde. Meksika Körfezi’ndeki gibi felaketler olmaması tek temennimiz. Deniz altında dünyanın en büyük rezervinin keşfedileceğini düşünüyorum.” Dölen, “Dünyada tsunami, deprem, buzulların erimesi veya seller gibi dev felaketler sıklıkla olacak. İnsanlar sulara geçmişten daha bağımlı hale gelecek ve bunlara duyarlılığımız daha da artacak” dedikten sonra bu süreçte alternatif yaşam alanlarının, özel kurulmuş köylerin ve doğa ile içiçe bir yaşamın yükseleceği görüşünü savunuyor: “Her şeyin eşit paylaşıldığı özel köyler ve çiftlikler trend olacak. Vejetaryenliğin de tüm dünyada yayılması söz konusu olacak.”

Astrolog Elif Hece’ye göre Neptün’ün bu geçişi kendi evine girişi anlamı taşıyor: “Özellikle bilinçlenme anlamında dünyayı kapsayan empati, koşulsuz sevgi, yardımlaşma gibi konularda yükselme yaşanacak. 2012 sonrası Satürn’ün Akrep burcundan alacağı destekle, yine Pluton’un Oğlak burcundan vereceği destekle, Neptün gezegeni insanlığa ütopik ve gizemli gelen birçok şeyi açığa çıkaracak, imkansız diye bir şey olmadığını gösterecek.”

Elif Hece özellikle Atlantis gibi eski uygarlıklara dair önemli verilerin açığa çıkacağı görüşünde. Neptün’ün okyanusları yönettiğini söyleyen Hece, “Neptün astrolojik olarak Balık burcunda 29’uncu derecelere geldiğinde, dünyada Japonya diye bir ülke kalmayabilir” diyor.

ASUDE ARGUN NEPTÜN GEÇİŞİNİN BURÇLARA ETKİSİNİ YORUMLUYOR:

Koç ve yükselen Koçlar, farklarını ortaya koymak, özgürleşmek istedikleri bu dönemde işleriyle ilgili zorluk yaşayabilirler. Gerilimi aşmak için maneviyata yönelebilirler.

Boğa ve yükselen Boğalar, yurtdışıyla bağlantılı konularda sorunlarla karşılaşabilirler. Sosyal çevrelerinden, arkadaşlarından alacakları destekler işe yarayacaktır.

İkizler ve yükselen İkizler’in borç, alacak ilişkilerinde yeniden yapılanmaları gerekebilir. Kariyerlerine ilişkin isteklerinin üstüne gitmeli ama hayalci davranmamalılar.

Yengeç ve yükselen Yengeçler, ikili ilişkilerinin test edildiği önemli bir dönemden geçecekler. İlahi olana güvenleri sayesinde yeni bir sayfa açabilirler.

Aslan ve yükselen Aslanlar’ın gündelik uğraşları, ofis düzenleri ve sağlıkları konusunda titiz olmaları gerekiyor. Hukuksal ya da basın yayınla ilgili
konularda değişikliklere açık olsunlar. Partnerlerinden maddi manevi destek alabilirler.

Başak ve yükselen Başaklar, çocuklarla ilgili zorluklarda risk alabilirler. Maddi, manevi iniş çıkışlar yaşayacakları bu dönemde uzmanlardan danışmanlık almaları tavsiye olunur.

Terazi ve yükselen Teraziler; ev, aile ya da ebeveynlerle ilgili konularda sorumluluk yüklenmeli, eşlerinin özgürleşme isteklerini anlamalılar. Ev ve evlilik konusunda zorlukları aşmaya çalışırken işlerini ve sağlık durumlarını atlamamalılar.

Akrep ve yükselen Akrepler’in yakın çevreleri, kardeş ya da komşularıyla ilişkilerinde zorluk olabilir. Çalışma koşullarında yenilenme ihtiyacı artabilir. Yaratıcılıklarına güvenmeliler.

Yay ve yükselen Yaylar için parasal zorlukları aşmak kaçınılmaz. İsteklerini kontrol etmeli, zevkleri için yaptıkları masraflara dikkat etmeliler. Aileden maddi, manevi destek alabilirler.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar; kendilerini sil baştan yaratacakları bu zaman içinde ailevi konularda da hızlı gelişmeler olacaktır. Geri dönüşümü olmayan değişimdekardeş ya da yakınlarının vereceği desteğe açık olmalılar.
Kova ve yükselen Kovalar; geçmişin ağırlığından kurtulmalı, korkularının üstüne gitmeliler. Kardeşlik, komşuluk ilişkilerinde ya da ticari hayatlarında beklenmedik olaylarla karşılaşabilirler. Risk almaları gerekiyor.
Balık ve yükselen Balıklar için arkadaşlıklar ya da sosyal ortamlardaki değişiklik kalıcı olacaktır. Riskten kaçınmalılar. Fedakârlığı, manevi değerleri sergilemek öne çıkmalarını sağlayacak.

Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst