Nedir Bu Bitstrips Çılgınlığı ?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Ekim ayından bu yana sıklıkla paylaşılmaya başlanan kişiye özel karikatürler sizin de Facebook duvarınızda dikkatinizi çekmiştir. Meselenin kaynağı “Bitstrips” adındaki pek eğlenceli bir Facebook uygulaması.

attachment.php


Herkes Bitstrips'i konuşuyor. Bir zamanların Southpark'ı artık çoktan yerinei Bitstrips'e bıraktı. Postkolik dergisi Ocak 2014 sayısında Bitstrips'i mercek altına aldı. Şimdi gelin nereden çıktı bu Bitstrips birlikte bir bakalım.

Sosyal medyada paylaşılan içerik türleri gün geçmiyor ki evrimleşmesin. Facebook’un ilk kullanılmaya başlandığı dönemde paylaşımlarını yazıyla gerçekleştiren kullanıcılar, teknolojinin kısa sürede çok ve büyük işler başarmasıyla önce fotoğrafa, ardından da anında paylaşılabilen videolara yöneldi. Öyle ki, yazılan cümlelere getirdiği karakter kısıtlamasıyla yaratıcılığın sınırlarını zorlayarak nice fenomenlerin doğmasına vesile olan Twitter bile fotoğraf ve video paylaşımına kulak tıkayamadı.

Velhasıl, hızlı tüketim çağının sosyal medya kullanıcısı yeniliklere ve farklı şeylere aç; değişik bir şey gördü mü kimsenin gözünün yaşına bakmıyor, vuruyor kırbacı. İşte yine aynı sebeple Bitstrips, kısa sürede dünyanın dört bir yanındaki sosyal medya kullanıcılarının feed’lerine hızla yayılan koca bir çılgınlık haline geldi. Öyle ki kasım ayında dünya çapında ikinci en çok indirilen iOS uygulaması unvanını aldı.

Bir zamanların kendi Southpark karakterinizi yaratmanızı sağlayan websitesi SP Studio’ya benzer, ama tipleme ve arka plan söz konusu olduğunda akla hayale sığmayacak kadar çok seçenek içerdiği için ondan daha güçlü bir şekilde mouse’larımızı ele geçirdi. Bitstrips’çi amcaların yaptığı şey aslında kendilerinin de özetlediği gibi çok basit: İnsanlara bir karakter ve karikatür yaratma programı verdiler, ardından da arkalarına yaslanıp herkesin bu çılgınlığa kapılmasını huşu içinde izlediler.

UYGULAMA ÜCRETSİZ
Peki nasıl çalışır bu Bitstrips denen şey? Uygulamayı indirdiğiniz anda, yüzlerce tip ya da mekan şablonu üzerinde çalışmaya başlayabiliyorsunuz. Size, ya da karikatürünü yaratmak istediğiniz kişiye en çok benzeyen yüz ve saç şeklini seçip, ten renginden kullandığı aksesuarlara ve hatta yüzündeki çillere kadar pek çok küçük detayı da ekleyerek karakter yaratma işlemini tamamlıyorsunuz. Sonra artık karakterinizi uzay boşluğunda sürüklenirken mi resimlemek istersiniz, evde ayaklarını uzatmış televizyon izlerken mi, orası size kalmış.
 

Ekli dosyalar

  • 2.jpg
    2.jpg
    87,9 KB · Görüntüleme: 38

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst