Neden Memeyi Reddeder?

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Neden Memeyi Reddeder?

attachment.php


Bebeğiniz aniden memenizi emmemeye mi başladı? Uzmanlar, ani olarak ortaya çıkan bu durum ardında gizlenen önemli gerçekleri anlatıyor.

Bebeğin memeyi kabul edip emmemesi sık rastlanan durumların başında yer alıyor.

Uzmanlar, bebeğin memeyi birden reddetmesinin altında ciddi bir neden olabileceğini belirtiyor. İlk olarak neler yiyip içtiğinizi hatırlamanız gerekiyor. Son dönemde nasıl beslendiğinizle alakalı sorunlar (çok fazla acı ya da kokulu gıdalar tüketilmesi vb.) bebeğin emmek istememesine neden olabilir.

Herhangi bir hastalıktan dolayı bebeğiniz emmek istemeyebilir. Bebekler çok sık kulak ağrısı çektiklerinden, yutkunurken acı çekerler ve bu nedenle memeyi reddedebilirler.

Burun tıkanıklıkları sebebi ile bebekler emmeye ara vermek isteyebilirler. Emerken nefes alamayan bebekler, ağızdan nefes almak için memeyi bırakmak isterler.

Pamukçuk çıkaran bebeğiniz emerken acı çekeceğinden dolayı emmek istemeyebilir. Ya da diş çıkarıyorsa diş etleri kaşındığından ve acı çektiğinden dolayı emmek istemezler.

Sütünüz azalmışsa veya meme ucunda bir tıkanıklık durumu söz konusu ise, dördüncü aydan itibaren iştahları artan bebekler emmek için sabırsızlanırlar. Yavaş gelen sütü içmek istemeyebilirler.

iVillage Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • emzzirme-red_450.jpg
    emzzirme-red_450.jpg
    17,3 KB · Görüntüleme: 60

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst