Narlı ve Yoğurtlu Donmuş Köpük-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
narli_yogurtlu_kopuk_2.jpg


narli_yogurtlu_kopuk_3.jpg


Servis : 4 – 6 kişilik
Narlı Köpük
Malzemeler :
  • 125 gr nar püresi; bir büyük nar yeterli
  • 20 gr, 2 tablespoon şeker
  • 1 yaprak jelatin
  • 125 ml, 1/2 cup krema
Hazırlanışı:
  1. Narın tanelerini robota koyun ve püre haline getirin. Bu püreyi süzgeçten geçirerek ufak bir tencereye alın.
  2. Başka bir kapta kremayı yoğunlaşana kadar çırpın ve daha sora kullanılmak üzere bir kenara koyun.
  3. Jelatini buzlu suyun içine yatırın ve 5 dakika kadar yumuşayana kadar bekleyin.
  4. Bu sırada tenceredeki nar püresinin içine şekeri ekleyerek küçük ateşte şeker çözülene dek karıştırın. Ateşten alın. Jelatinin suyunu iyice sıkarak püre karışımının içine ekleyin ve karışama yedirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  5. Soğuduğunda çırptığınız kremayı da karışıma ekleyerek karıştırın.
  6. Narlı püre karışımını bir kasenin içine de koyabilirsiniz, böylece yatay 2 kat köpüğünüz olur; nar ve yoğurt ya da resimdeki gibi çay bardağı ebatlarında bir bardağı boş yumurta kutusunun içine yatay bir açı ile oturtarak dikey yarısını narlı köpükle doldururabilirsiniz.
  7. Bardaklara/kaselere narlı püre karışımını koyduktan sonra derin dondurucada 2 saat kadar katı bir hal almasını sağlayın.
ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst