incitanemtuana
Daimi Üye


Servis : 4 – 6 kişilik
Narlı Köpük
Malzemeler :
- 125 gr nar püresi; bir büyük nar yeterli
- 20 gr, 2 tablespoon şeker
- 1 yaprak jelatin
- 125 ml, 1/2 cup krema
- Narın tanelerini robota koyun ve püre haline getirin. Bu püreyi süzgeçten geçirerek ufak bir tencereye alın.
- Başka bir kapta kremayı yoğunlaşana kadar çırpın ve daha sora kullanılmak üzere bir kenara koyun.
- Jelatini buzlu suyun içine yatırın ve 5 dakika kadar yumuşayana kadar bekleyin.
- Bu sırada tenceredeki nar püresinin içine şekeri ekleyerek küçük ateşte şeker çözülene dek karıştırın. Ateşten alın. Jelatinin suyunu iyice sıkarak püre karışımının içine ekleyin ve karışama yedirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuduğunda çırptığınız kremayı da karışıma ekleyerek karıştırın.
- Narlı püre karışımını bir kasenin içine de koyabilirsiniz, böylece yatay 2 kat köpüğünüz olur; nar ve yoğurt ya da resimdeki gibi çay bardağı ebatlarında bir bardağı boş yumurta kutusunun içine yatay bir açı ile oturtarak dikey yarısını narlı köpükle doldururabilirsiniz.
- Bardaklara/kaselere narlı püre karışımını koyduktan sonra derin dondurucada 2 saat kadar katı bir hal almasını sağlayın.