Namaz Kılan İnsan Silueti

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Namaz kılan insan silüeti görenleri hayretler içerisinde bırakıyor..Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) ''Dünya Kültür Mirası Listesi''nde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın batı kapısında, ikindi namazı vakitinde ortaya çıkan ''namaz kılan insan'' silueti, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.



Tarihi eserin batı yamacında camiye girişi sağlayan ''Taç Kapı''da, ikindi namazı vaktinde güneşin etkisiyle çıkan yaklaşık 4 metre uzunluğunda namaz kılan insan figürü, görenleri hayrete düşürüyor. Tarihi eseri görmeye gelenler, ziyaret saatlerini namaz kılan insan siluetinin çıktığı ikindi namazı vaktine denk getirmeye çalışıyorlar.

Yıllardır kimsenin fark edemediği siluetin, 2005 yılında fotoğraf çeken bir turist tarafından görüntülenmesinin ardından ünü yurt dışına kadar ulaşmış. Kente gelen yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler de güneş giriş kapısına vurduğunda ortaya çıkan gölgenin önünde fotoğraf çektiriyorlar.

Almanya'dan ailesiyle birlikte gelen gurbetçi Nilgün Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın yaşadıkları ülkede de tanındığını belirterek, ''Caminin batı kapısında yer alan insan siluetini internetten Alman komşularımıza gösterdik, onlar da hayretler içerisinde kaldılar. Ziyaretimizi bu silueti görmek için özellikle Ağustos ayına aldık. Alman komşularımız da ilk fırsatta burayı tarihi mekanı ziyaret etmek istediklerini bildirdi. İnşallah seneye onlarla birlikte geleceğiz'' dedi.

Haftada yaklaşık bin kişinin ziyaret ettiği Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı görmek için gezi turları sayesinde gelenlerin sayısı yaz aylarında artarken, binanın taş bezemeleri, mimari özellikleri ve manevi havası eşsiz bir eser olarak dikkat çekiyor...

attachment.php


ALINTIDIR...
 

Ekli dosyalar

  • 2342image144ok6he2ml8.jpg
    2342image144ok6he2ml8.jpg
    96,2 KB · Görüntüleme: 85

mügü

Moderatör
Moderatör
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
3.597
Tepki
8.454
Puan
113
Yaş
59
ben yeni gördüm çok güzel bencede huzur islamda
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst