Muzaffer Hanimin Kebabi (4 Kisilik)

Katılım
15 Ocak 2015
Mesajlar
5
Tepki
1
Puan
1
Yaş
49
Konum
Istanbul
Annemin meshur bir sözü var: Ben evlendigimde iki yumurta kiramazken yirmi sene icinde Restoranimizin Sefi oldum. Kendi kreyasyonlari Menüye ekleyerek kisa zamanda en cok tercih edilen Yemekler arasina girdi.
Benim en cok begendigim yemegi size simdi sunacagim.
Bu Tarifi annemden silah zoruyla aldim... desem yalan olur :)
Annem seve seve paylasan bir insan,yok o benim sirrim diye bir sey bilmez. Aksine bildiklerini ögretmeyi kendince teklif eder ki o yaklasimiyla insanlarin kalbini fetheder. Kendi capimda bu paylasimimla Internette Annemi ölümsüzlestirip yillardir verdigi emekleri icin bu sekilde bir tesekkür etmek istiyorum... ve hemen Kebab Tarifine geciyorum

blogger-image-1271157021.jpg


Muzaffer Hanimin Kebabi (4 Kisilik)

Malzemeler:

Kebabin Pidesi icin:
3 Su bardagi Un
2 Yumurta
1 Cay bardagi Süt
1 Cay Bardagi Siviyag
1 Tatli kasigi Tuz
1 Tatli kasigi Karbonat
1 Su bardagi ilik Su (yogurmak icin)

Kebabin Köftesi icin:
½ kg orta yagli iki kez cekilmis Dana Kiyma
1 orta boy Sogan (rendelenmis)
Tuz,Kekik,Kimyon
Kara Biber,Pulbiber

Kebabin Biber Sosu icin:
1,5 Yemek kasigi Tereyagi
1 Tatli kasigi Tozbiber
1 tutam Tuz (istege bagli)

Kebabin Yogurt Sosu icin:
½ kg Yogurt
4 dis Sarimsak
1 tutam Tuz

Kebabin Üzeri icin:
3 rendelenmis Domates
3 ince dogranmis Kirmizi Biber
3 ince dogranmis Carliston Biberi

Yapilisi:

Öncelikle Pideleri hazirlayalim. 2,5 Su bardagi Un ve Su disinda bütün Malzemeleri iyice karistirin. Su ve kalan Unu yogurdukca yavas yavas Hamura ekleyin. Hamur kulak Memesi kivamina gelene kadar yogurmaya devam edin.Bu en azindan 15 dakika sürebilir. Dört esit parcalara bölüp yarim saat oda sicakliginda dinlendirin.Annem üstünü temiz bir bezle örter ve bende öyle yapiyorum, kabarmasina yardimci oluyor.

Köfte Malzemelerini iyice yogurup sekiz esit parcalara bölün. Ne kadar uzun yogurursaniz Kebabiniz o kadar güzel olur. Etin kalitesine göre yarim saate kadar sürebilir. Kiymayi parmakla üstüne hafif bastiginizda geri gelirse yeteri kadar yogurdunuz demektir. Fazla sikmadan sislere Adana Kebabi seklini verin (hafif yassi rulo sekli).

Yogurt Sosu Malzemelerini uygun kapta iyice karistirin. Biber Sosu icin Tereyagini eritin ve Tozbiberi (isterseniz Tuzu) ekleyip karistirin.Her iki Sos homojen bir hal almali.

Isiya dayanikli Tabaklara Teryagini sürün ve dinlenmis Hamuru Tabagin büyüklügünde acin. Kalinligi cok fazla olmasin yoksa orantisi uymaz. Ince Pide kadar olursa idealdir. Üzerine önce rendelenmis Domatesten sürün,sonra biberleri serpistirin. Ikiser Sis Köfte (cig halde) fotograftaki sekilde yerlestirin ve önce yogun sekilde Yogurt Sostan, sonra da Biber Sosunu gezdirin.
Önceden 200°C isitilmis Firinda üzeri hafif kizarana dek pisirinin.Köfteler de iyice pismis olsun ama sosu cok yemesin yoksa Kebabin tadi kuru olur. Firindan cikar cikmaz Kebabi servis edin.

Afiyet olsun...
 

mügü

Moderatör
Moderatör
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
3.597
Tepki
8.452
Puan
113
Yaş
59
ilk defa duydum çok nefis görünüyor denemek lazım
:mügü:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst