Mutlu Yaşamın Sırları

niha55

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2008
Mesajlar
1.307
Tepki
1.156
Puan
113
Yaş
51
Konum
samsun
6724dfcc64965743acb8575yd5.jpg
Mutlu yaşamın sırları

Hayat şartları ağır, moraliniz bozuk ve yaşamınızda her şey çok kötü gidiyor... Zihinsel ve fiziksel olarak zor durumdaysanız telaş etmeyin. Uzmanların bu konudaki önerilerini dikkate alın ve farkı hissedin


Sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek, kuşkusuz herkesin en büyük hayali. Ancak hayat şartları, bazen bu durumu imkansız kılar. ABD'li uzmanlar, hayat boyu yaşanabilecek zorluklara karşı hazırlıklı olunmasını öneriyor. Ayrıca, zihinsel ve fiziksel olarak ****bolizmanız güçlü olursa, hiçbir sorunun hayatı size zindan edemeyeceğine dikkat çekiyor. Peki bunu başarmak çok zor mu? ABD'li uzmanların hazırladığı "Sağlıklı Yaşamın Formülleri" adlı çalışmanın, bugün 6.'sını okuyorsunuz. Yani geçmiş günlerdeki bilgilere ciddiyetle uyduysanız, zaten kısa sürede bunun farkını göreceksiniz. Elbette her konuda mükemmel hale gelme şansınız yok ama birçok konuda çok daha güçleneceğiniz kesin. İşte size sağlıklı ve mutlu bir yaşam için 7 formül:

1- DOĞRU YEMEK TERCİHİ: İyi bir kahvaltıyı takiben iyi dengelenmiş 2 ana öğün. Şeker, yağ ve sodyum ağırlıklı yüksek kalorili yiyeceklerden uzak duru. Günlük meyve sebze ve yeşillik tüketimine ağırlık verin.

2- KESİNLİKLE SİGARA İÇMEYİN: Sigara, ani ölümlere neden olan en önemli faktörlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun dışın- da birçok hastalığa davetiye çıkartan bu soruna karşı, artık "Dur" demenin zamanı geldi.

3- UYGUN KİLODA KALMAYA ÖZEN GÖSTERİN: Uygun vücut kilosunu yeterli besin ve egzersizle muhafaza edebilmek çok önemlidir. Yaşınıza göre uygun kilonuzu korumayı başarırsanız, elbette mükemmel bir ****bolizmaya sahip olacaksınız. Bu da her daim sağlıklı ve zinde olmanızı sağlayacak.

4- ALKOLÜN BÜYÜK ZARARI: Araştırmalara göre, alkol vücudun en büyük düşmanlarından biri. Ya çok az ya da hiç... Alkol alışkanlığı mental ruhsal fiziksel ve sosyal problemlere neden olur. Bu konuda, çok dikkatli olmak zorundasınız. Çünkü vereceğiniz karar, sizin sağlıklı ve zinde bir hayat sürmenizi veya hastalıklarla dolu bir yaşam sürmenize neden olacak.

5- DİNLENMEK ÇOK ÖNEMLİ: Günde en az 7-8 saat uyuyun ve gerektiğinde stres yönetimi tekniklerini kullanın. Ayrıca, uyku düzeninizi aksatmamaya çalışın. Bu vücut direncinizi sağlamlaştıracak.

6. SAĞLIKLI DOSTLUKLAR EDİNİN: Yıkıcı davranışlar ve kendine güvenin azlığı çoğunlukla sağlıksız arkadaşlık ilişkilerine neden olur. Sağlıklı görünüm çoğunlukla pozitif yaşam alışkanlıkları konusunda etrafını motive eder. Yapıcı sosyal ilişkiler sağlıklı yaşamı destekler. Bu konuda, biraz daha dikkatli davranın.

7- YAŞAM BOYU EGZERSİZDEN KORKMAYIN
Haftada 3-6 kez düzenli egzersiz yapın. Bu sabah veya akşam olabilir. Ancak size uyan en iyi egzersiz programını seçin. Egzersiz, kuvvet ve esneklik çalışmalarının bulunduğu aerobik egzersizlerden oluşmalıdır (Örneğin uzun yürüyüşler, yüzme, dans, ip atlama, vb.).
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst