Mutlu ve uzun evliliğin sırları

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
MUTLU VE UZUN EVLİLİĞİN SIRLARI


Etrafınızda çok uzun süren evliliklere rast gelmişsinizdir mutlaka. 40, 45 belki de 50 yıllık evlilikleri görünce belki de merak etmişsiniz; bu kadar uzun süre evli kalmak nasıl bir duygu diye. Ya da bu kadar uzun, istikrarlı ve mutlu bir evliliğin sırrı nedir diye sorumuşsunuzdur kendinize. Özellikle yeni evlenmiş çiftler mutlu evliliğin sırrını bilmek isterler. Özellikle de evliliklerinde problem yaşayan bazı çiftler evliliklerini sağlam bir biçimde devam ettirebilen bu çiftlere akıl erdirmekte güçlük çekerler. Uzun ve mutlu evliliğin sırrı var mıdır? Varsa nedir? Ve günümüzdeki birçok evliliğin bu denli çabuk yıkılmasının sebepleri nelerdir?

■ En önemli kural saygıdır. Eşlerin arasında yaşanan ne olursa olsun, arada yaşanan tartışmalar ne denli büyük olursa olsun çiftlerin birbirlerine saygılı olmaları gerekmektedir. Saygıdan kastım şudur: Eşler kesinlikle birbirlerine hakaret etmemelidirler. Eşler arasında şiddet olmamalıdır.


■ Geçmişte yaşanan hoş olmayan durumlar karşı tarafı rencide etmek amaçlı gündeme taşınmamalıdır.


■ Konuşurken bireyin eşine değer vererek konuşması gerekmektedir. Bu bağlamda ses tonuna, vurgulara dikkat edilmelidir.


■ Sevginin hissettirilmesi: “Ben sevgimi gösteremem” cümlesi eşler tarafından lügatten çıkartılmalıdır. Eşinizin sevgi diline göre belli tepkiler belirlenmelidir. Kimi zaman minik bir hediye veya güzel bir sevgi sözcüğü…


■ Paylaşıma önem verin Eşler birbirlerine zaman ayırmalıdırlar. Son zamanlarda televizyon, sosyal ortamlar, çevre vs.. gibi sebeplerle eşlerin birbirlerine fazlaca zaman ayıramadıkları görülür. Oysa birlikte sohbet etmek, gezmek, yemek yemek gibi önemli unsurların evlilik içinde önemini yitirmeksizin var olması önemlidir.


■ Özveri Özveri, olmazsa olmaz şartlardandır. Çiftlerin birbirlerine karşı birtakım fedakarlıklar içinde olmaları evliliklerinin bekası için gereklidir.


■ Ailelere değer verilmesi Çiftler birbirlerinin ailelerine kendi ailelerine değer verdikleri gibi değer vermeli ve saygı duymalıdırlar.


■ Düzenli bir cinsel hayat Evliliklerde önemli olan unsurlardan biri de cinsel yaşamdır. Bu konuda bir sorun yaşanıyorsa ihmal edilmeden ilgili uzmanlara (aile terapisti, psikolog, jinekolog gibi….) danışılmalıdır.


■ “Önce eş, sonra çocuk” felsefesi benimsenmelidir Bireyler çocuklarını ön planda tutarak eşlerini ihmal etmemelidirler.

■ Eşlere verilen değer her zaman ön planda tutulmalıdır. Unutmayın eşler arası diyalog ne kadar kavi ise buna bağlı olan pozitif ortam o denli çocuklara yansır ve çocukların psikolojik gelişimlerini o denli sağlıklı kılar.
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Aceba mükemmel evlilik var mı?
Bir süre sonra çok büyük aşk yaşansa da maalesef hayat monotonlaşıyor.Bunu geçmişte bana söylediklerinde hayatı monoton hale siz getiriyorsunuz derdim ama şimdi gerçekten bunu söyleyenlerin neden söylediklerini gerçekten anlayabiliyorum.
Evet hayatı monoton yapmamak bizlerin elinde ama zamanla buna da engel olamıyor insan,yoruluyor ve eforunu bitiriyor insan.
Ne diyelim bundan sonraki hayatımıza dikkat edelim...Ve ailemize artık sahip çıkmak için bir şeyler yapalım ama bunu yaparken tek taraflı değil,eşlerin birlikte yapmaları gerektiğinide unutmayalım!!!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst