Mutfakta hızlı temizlik yapmanın sırrı

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
1321.jpg

Evinizi ve özellikle de mutfağınızı saatlerce temizlerken çok mu yoruluyorsunuz? Peki mutfağınızı daha kısa sürede temizlemenin bir yolu olduğunu bilseydiniz bu durum değişir miydi?

Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, mutfakta hızlı temizlik yapmanın 5 sırrı:

1. Saat yönünde temizleyin: Mutfakta temizliğe ocaktan başlayın ve mutfağınızda saat yönünde hareket edin.

2. Yukarıdan aşağıya temizleyin: Yemek pişirdiğiniz yüzeyleri temizlemeden önce aspiratörü ve bacasını temizleyin. Sonra yerleri süpürmeden önce tezgahı, masanın üstünü, sandalyelerin üstünü silip temizleyin.

3. Islak temizlikten önce kuruyla temizleyin: Spreyle silip temizlemeden önce mikrofiber bezle ya da el beziyle kırıntıları toplayın. Halınızı makineyle yıkamadan önce elektrik süpürgesiyle yerleri güzelce süpürün.

4. Hareketinizi en aza indirin: Sürekli ileri geri yürümekten kurtaracak bir temizleme tarzı geliştirin. Örneğin, başka bir odada dolabınıza gidecek parçaların hepsini bir tepsiye yerleştirin, hepsini birden taşıyın ve tekrar tekrar gidip gelmekten kurtulun.

5. Temizlik ürünlerinin işlerini yapmasına izin verin: Sprey temizleyicileri püskürtmeniz gereken tüm yüzeylere sıkın ve yağları çözmeleri için onlara zaman verin. Ocaktan başlayın ve mutfağın içinde dolaşın, tezgahın üstüne, dolaplara spreyleri püskürtün. Sonra ocaktan başlayarak aynı daire içinde püskürttüğünüz sırayla ilerleyin ve yüzeyleri silerek temizleyin.
 

meltemim

Daimi Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
451
Tepki
295
Puan
63
Yaş
47
Konum
istanbul
bende öyle yapıyordum zaten demek bilmeden doğru yapıyormuşum başak burcuyum zati elim çok hızlı pratiğimdir işi hiç gözümde büyütmeden güzelce yaparım ben temizliğin arasını çok uzatmam elim hep içindedir haftada bir mutfak dolaplarını sileirm buzdolabını her pazar dökerim her gün kahvaltıdan ve yemek yaptıktan sonra her yeri tekrar bi elden geçiririm böylece ince temizlik beni çok oyalamaz ama yinede çok yorucu
 
Katılım
27 Temmuz 2015
Mesajlar
41
Tepki
10
Puan
8
Konum
istanbul
hiç vakit kaybetmeye gerek yok artık cif tüm yüzeylerle giriyorsun hızlıca sulandırarak yerleri, doğrudan jeli de ocakta, tezgahta kullanıyorsun, birkaç dakikada bütün mutfak bitiyor. makine gibi oldum artık :D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst