Mutfak dolapları nasıl boyanır?

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
thumbnail.php


Mutfak dolapları nasıl boyanır?

Mutfağınızı bütçenize uygun bir şekilde yenilemenin ve ona güzel ve ışıltılı bir görünüm vermenin çaresi çok basit!

Malzemeler: Düz yüzeyli mutfak dolapları, trisodyum fosfat(TSP), lastik eldivenler, bez, yağ bazlı astar boya, boya, boya fırçası, köpük roller ya da püskürtücü, vernik(eğer parlatılması gereken mimari detaylar varsa)

Adımlar:

1. Dolap kapaklarını ve çekmeceleri yerlerinden çıkartın.

2. İyi ve güzel havalandırılabilinen bir alanda, trisodyum fosfatı bu kapaklara ve çekmecelere uygulayın. Ovarken eldiven giyin ve bir bez yardımıyla ovun. Kuruması için bir süre bekleyin.

3. Eğer parçaların verniklenmesi de gerekiyorsa ufak bir zımpara yardımıyla yüzeyi iyice düzleştirmeniz gerekebilir. Eğer gerek yoksa yağ bazlı astar boyayı köpük roller veya bir boya fırçası yardımıyla kapaklara ve çekmecelere uygulayın.

4. Düz ve güzel bir görünüm için astar kuruduktan sonra asıl boyayı uygulayın. Yarı parlak boyalar daha dayanıklıdır ve mutfaklarda daha kullanışlıdır. Fırçanızın yardımıyla kapaklara elle boyanmış havası vermeyi unutmayın. Daha düz bir görünüm istiyorsanız püskürtücü kullanabilirsiniz.

5. Üzerinde mimari bir takım süslü detaylar olan kapaklar için, 3 ölçü vernik ve bir ölçü boya ile ayrı bir karışım hazırlayın. Bu karışımı 45 derece açı ile istediğiniz kısımlara uygulayın.

6. Dolap kapaklarını eskitilmiş göstermek isterseniz, tüm yüzeye bol miktarda vernik uygulayın ve fazlasını eski bir bez ile silin. Geride kalan vernik bitmiş bir görünüm verecektir. İhtiyaç duyulduğu kadar bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

7. Bir gece sonra tüm boyalar kuruduğunda kapakları ve çekmeceleri yerine takabilirsiniz.
files.php
files.php
files.php


Kaynak : emlak.sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul

thumbnail.php



Mutfak nasıl boyanır?

Odalar kadar özen isteyen, zamanınızın çoğunu geçirdiğiniz mutfağınızın boyasını değiştirirken acele etmeyin. İşte mutfağınızı yenilerken rehber olabilecek renk seçenekleri
Yosun yeşili ve nar kırmızısı gibi mat renkler her zaman daha iyidir. Parlak renkler sizi çok mutlu edecek gibi görünse de gerçekte biraz tahatsız edebilirler. Eğer huzursanız, dolaplarınızın dış yüzeylerini boyayarak işe başlayabilirsiniz.

Açık sarı renk sıcak bir örtü altında hissetmenizi sağlayacak. Mutfağa koyduğunuz tabaklar harika gözükecek. Tik ağacından yaptırdığınız zemine çıplak ayakla bastığınızda şişe mantarı kadar yumuşak olduğunu hissedeceksiniz.

Güneş ışınlarından daha çok faydalanmak için mutfaklarda duvarlar genellikle çok azdır. Açık sarıyı mutfak duvarlarını renklendirmek için kullanabilirsiniz. Bu renk ağaç mobilya ve zeminle mükemmel görünecektir.

Bal rengi veya doğal şeker rengini tercih edebilirsiniz. Tüm sıcaklığı ile iştahlandıran bir renk. Beyaz mobilyalarla birlikte kullanılması en güzeli. Krema, muhallebi renkli dolaplar ve kızıl zeminle de oldukça uyumludur.
Soft yeşil insanı rahatlatan bir seçenek. Özellikle ada evlerindeki mutfaklar için oldukça şık bir seçenek. İnanılmaz kompleks bir renk. Sarı ve yeşil kombinasyonları kadar kırmızının alt tonlarıyla da uyumlu. Sadece bir duvara uygulayın. Soft ahududu (Pembe) rengiyle duvarınızı boyadıktan sonra, mıknatısla duvara çocuğunuzun el işlerini, okul programlarını ve doğum günü aktivitelerini asın.

Birçok markanın artık harika renklerde mutfak dolabı seçenekleri bulunuyor. Mermer rengi, beyazdan çok gri tonlar hakim olduğu renkte mutfak dolabı yaptırıp, duvarlarınızı açık kahverengiye boyayabilirsiniz. Bu kontrast mutfağı daha erkeksi ve sofistike yapacaktır.

Portakal sarısını duvarınıza uygulayarak mükemmelliği yakalama şansı elde edebilirsiniz. Bu renk çocuklarınızın neşe içinde projelerini yapmalarını sağlayacaktır ve geceleri ufak bir lambayla aydınlatıldığında sıcaklık hissi uyandıracaktır.Sadece bir duvar üzerinde deneyerek başlamanız karar vermeniz için yeterli olabilir.

İçinizden bazıları 'açık renkli veya beyaz mutfak dolaplarını temizlemekten çok yorulduğunu söyleyebilir. O zaman mutfak dolaplarınızı Gri ve mavi karışımı renkte boyayabilirsiniz. Duvarlarınızı kireçle çizilmiş gibi beyaz renkte boyayabilir, mermer tezgah ve leke tutmayan çelik lavabo ve mutfak gereçleri kullanabilirisiniz.

Evinizin mutfağındaki eski dolapları, tezgahları ve diğer araç gereçleri beyaz ev eşyalarıyla uyumsuzsa bir yeniliğe ihtiyacınız var. Dolaplarınızın sadece kapaklarını boyayın. Çerçevelerini farklı bir renkle boyayın. Yosun yeşili ve deniz yeşili ucuz plastik boyanızın yerini alabilir. Açık veya koyu kiremit rengini zemine uygulayabilirsiniz.

Özellikle küçük bir mutfakta koyu renkler çok fazla tercih edilmez ama biraz duygusal zamanlarda bu tür bir ihtiyaç duyabilirsiniz. Yumuşak yosun rengi beyaz mutfak dolaplarınızla çok elegan görünebilir.

Kırmızı enerji dolu bir renktir. Bu mükemmle bir kırmızı, koyu portakal sarısı veya koyu mavi değil. Güneşli veya az ışık alan odalarda aynı etkiyi yapar. Mutfak dolaplarınızı daha belirginleştirir. Daha etkileyici bir görüntü için dolaplarınızın etrafını da kırmızı bir boya ile çerçeveleyebilirsiniz.

Kaynak : emlak.sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Rica ederim :D
---------------------

Laminat mobilyaları boyama ipuçları

Eskiyen laminat mobilyalarınızı yenilemek istiyorsanız, birkaç basit ipucu yardımıyla mobilyayı boyayabilirsiniz.

• Mobilyanın eski boyasını kazıyın ve yüzeyi iyice zımparalayın. Yüzeyin boyaya hazır hale gelmesi için pürüzsüz olması gerekir.

• Mobilyanız çok parçadan oluşuyorsa, boyamadan önce bu parçaları ayırmanızda fayda vardır. Böylece her köşeyi rahatça boyayabilirsiniz.

• Hafif bir parlaklık veren lateks boya tercih edin.

• Lateks boyanın temizliği çok kolaydır. Rahatça silinebilir. Mobilya çocuk odasında duracaksa, son dönemlerde yaygınlaşan anti-bakteriyel boyaları da tercih edebilirsiniz.

• Astarın kullanım talimatını okuyun. Bazı astarlar, tam kurumak için bir haftaya ihtiyaç duyar. Bu durumda astardan sonra boyama işlemi için bir hafta kadar beklemelisiniz.

• Boyayı bir kat olarak uyguladıktan sonra kurumasını bekleyin ve daha sonra ikinci katı da uygulayın.

• Fırçaya fazla boya almayın. Yavaş ve dikkatli hareketlerle boyama yapın.

• Boya yaparken çalıştığınız alanın iyice havalandırılmasına özen gösterin.

• Mobilyanın her bir parçası kuruduktan sonra tekrar montaj yapabilirsiniz.

Yukarıdaki yolu takip ederek laminat mobilyalarınızı yenileyebilirsiniz.

Alıntı...
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bana kalsa bütün evi boyarım valla tam benlik iş :hihi:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst