Mutfak Dolabı Renk Seçimi

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Mutfak dolabı için renk seçerken ince eleyip sık dokuyorsanız doğru bir şey yapıyorsunuz. Mutfağın tarzını ve rengini belirleyen ana öğe mutfak dolaplarıdır ve dolaplar bir kez takıldıktan sonra rengini beğenmeyip değiştirmek masraflı ve zahmetli olacaktır. Mutfak dolabı renk seçimini kolaylaştıracak belli başlı kriterleri göz önüne almak işinizi kolaylaştırabilir.

beyaz-dolaplar.jpg

Mutfağın Büyüklüğüne Göre Mutfak Dolabı Rengi

Mutfak dolaplarının mutfak duvarlarından en az birini tamamen kapladığını düşünecek olursak özellikle küçük mutfaklarda renk seçiminin neden daha da önem kazandığını anlayabiliriz. Küçük bir mutfak için koyu renk mutfak dolabı seçilmesi halinde mutfak olduğundan daha dar görünebilir. Açık renk mutfak dolapları mutfağı daha geniş ve ferah gösterir. Büyük mutfaklarda ise bu durumun tam tersine açık renk dolaplar sorun yaratabilir. Açık renk dolaplar büyük mutfağı daha da genişleteceğinden mutfakta sıcak bir atmosfer yakalamakta zorlanabilirsiniz.
ahsap-modern.jpg

Mutfağın Aldığı Işığa Göre Dolap Rengi

İyi ışık alan bir mutfağınız varsa çok küçük olmadığı sürece koyu renk mutfak dolapları kullanabilirsiniz. Koyu renkler ışığı emdiklerinden küçük odalarda koyu renk duvar veya mobilya kullanılması tavsiye edilmez. Aksine karanlık bir mutfağı aydınlatmak için olabildiğince açık renk dolaplar seçmekte yarar var.
Mutfak büyük bile olsa eğer ışık almıyorsa koyu renk mutfak dolaplarından uzak durmalısınız. Büyük ve ışık almayan bir mutfağa bir de koyu renk mobilya eklediğinizde bu oda dev bir mağara gibi görünebilir.
acik-renk-ahsap.jpg

Dekorasyon Tarzına Göre Dolap Renkleri

Kestane ya da kiraz gibi koyu renk ahşap dolaplar geleneksel tarza uygun dolap renkleridir. Bu model dolaplar ile modern ve çağdaş bir mutfak ortaya koymak için oldukça sade ve özel tasarımlı mutfak dolapları bulmanız gerekir.
İngiliz, İskandinav, Fransız ve country tarzı mutfaklar için en uygun renk beyaz ahşap olacaktır. Parlak yüzeyli beyaz dolaplar modern tarza daha uygundur. Beyaz mutfağı aydınlık ve geniş gösterecektir. Beyaz dolaplarla döşenen bir mutfağa renkli aksesuarlarla sıcak bir hava katabilirsiniz.
kirmizi-mutfak-dolabi.jpg

Renkli ahşap dolaplar geleneksel veya Akdeniz tarzı mutfaklara uygun olacakken, parlak yüzeyli, renkli lake dolaplar ise çağdaş ve modern mutfaklara yakışır. Renkli mutfak dolabı seçerken seçtiğiniz renkten bıkmayacağınıza ve bu renk yoğunluğunun sizi yormayacağına emin olmalısınız. Ahşap dolapların mutfağı daha sıcak gösterdiğini de ekleyelim.
Mutfakta yoğun şekilde ahşap dolap kullanıldığında yavan bir görüntü ortaya çıkabilir.
koyu-renk-mutfak.jpg

Açık Mutfaklar İçin Dolap Rengi Seçimi

Açık mutfaklarda salonun geri kalanı önem kazanacaktır. Mutfağınızın bağlı olduğu salon ya da herhangi bir odada hangi renk ahşap ya da mobilya malzemesi ağırlıktaysa dolap renginizi bu renge uygun seçmeniz hem bir uyum yaratır hem de evi daha geniş gösterir.
geleneksel-mutfak.jpg

Bütün bu önerilere karşın sizin zevkiniz ve nasıl bir mutfak istediğiniz de elbette büyük rol oynayacaktır. Çeşitli mutfak örneklerini inceleyerek ve en beğendiklerinizi eleyerek nasıl bir mutfak istediğinizi belirleyebilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst