Murat Boz

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Murat Boz

murat_boz.jpg

"...07.03.1980 yılında Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde dünyaya geldim. İlk ve ortaokul öğrenimimi yine burada tamamladıktan sonra 1995-96 eğitim öğretim yılında istanbul anadolu güzel sanatlar lisesi özel yetenek sınavını kazanarak eğitimime İstanbul'da devam etmeye başladım.
Bu dönem içerisinde Atatürk Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey'de müzikal konserlerde vokal olarak yer aldım. 1998'de Milliyet gazetesi liseler arası müzik ve halk oyunları yarışmasında erkek solist dalında Türkiye birinciliği kazandım.
1999 yılında Bilgi Üniversitesi jazz vocal bölümüne burslu olarak girdim. Eğitimime 2003 yılında girdiğim İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler bölümünde devam etmekteyim. Şarkı söylemeyi, spor yapmayı yüzmeyi ve hayvanları çok severim...
Sahne performanslarında ve albümlerinde çalıştıgım kişiler; Shakira, Tarkan Tevetoğlu, Nilüfer, Nazan Öncel, Demet Sağıroğlu, Hande Yener, Nil Karaibrahimgil, Emel Müftüoğlu, Burcu Güneş, Zeynep Dizdar, Zeynep Mansur, Grup Hepsi, Grup Rapsodi, Grup Popcorn...
Seslendirdiğim reklam müzikleri; Mc Donalds, İstikbal, Cola Turka..."
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
509427895495.jpg


Murat Boz kimdir?

Onu Tarkan'ın vokalisti olarak tanıdık. Murat Boz olarak kendini bizlere ispatlaması ise "Aşkı Bulamam Ben" single'ı ile oldu. Karadeniz Ereğli'de doğan şarkıcı, basamakları hızlı ama emin adımlarla tırmandı. Adı skandallara karışmayan az sayıdaki ünlüler kervanına katıldı.

Kendini çok övmese de Boz'un iyi bir kariyer geçmişi var. 1996 yılında İstanbul'a gelerek Güzel Sanatlar Lisesi eğitimini tamamladı. Bu dönem içerisinde Atatürk Kültür Merkezi ve Cemal Reşit Rey'de vokalist olarak görev alan Murat Boz, 1999 senesinde Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği "Liseler Arası Müzik ve Halk Oyunları Yarışması"nda birinci oldu.

1999 senesinde Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümünü kazanan Murat Boz, 2003 senesinden beri İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünde eğitimine devam ediyor.

TARKAN'IN VOKALİSTİ OLARAK TANINDI

Boz, başta Tarkan olmak üzere Nilüfer, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil, Grup Hepsi, Burcu Güneş ve Hande Yener gibi pek çok sanatçıya sahne performanslarında ve albümlerinde vokal yaptı.

DÖNÜM NOKTASI "AŞKI BULAMAM BEN" OLDU

16 Temmuz 2006 tarihinde Aşkı Bulamam Ben adlı teklisini yayınlayan Murat Boz, 25 Ocak 2007 tarihinde de Maximum adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. "Aşkı Bulamam Ben" single'ı ile müzik listelerine hızlı bir giriş yapan Boz'u bundan sonra kimse tutamadı.

23 Temmuz 2007'de "Püf" adlı şarkısının klibi çekildi. Murat Boz Maximum ile Altın Kelebek ve IFA ödüllerinin sahibi oldu.

14 Haziran 2008 tarihinde Dokuz Sekiz Müzik imzalı ikinci tekli çalışması Uçurum ile müzik severler buluştu. Soner Sarıkabadayı eseri ve Suat Aydoğan düzenlemesi olan Uçurum birçok ülkede aranjman olarak kullanıldı. Uçurum 2008 yılının en iyi şarkısı seçildi.

ETEK GİYDİ OLAY YARATTI

Murat Boz 2008'deki bir konserinde etek giymiş ve medyada giydiği etekle yer almıştır. Medya tarafından etek olarak lanse edilen kıyafet 'Uçurum' teklisinde işlenen 'Gladyatör' temasının parçası olan Roma askerlerinin deri savaşçı kıyafetleriydi.

BOZ-SARIKABADAYI DÜETİYLE YER YERİNDEN OYNADI

Murat Boz'un Soner Sarıkabadayı ile yaptığı düet ise uzun süre müzik listelerinde bir numaradan inmedi.

"İki medeni insan" adlı Soner Sarıkabadayı imzalı şarkı, Türk popunun en beğenilen şarkılarından biri oldu. Murat Boz ile Soner Sarıkabadayı'nın düet yaptığı şarkının klibi de çok izlendi.

ŞARKILARININ HEPSİ TUTTU

Boz'un son albümü olan "Aşklarım büyük benden" de dahil olmak üzere tüm albümleri çok beğenildi. Albümdeki parçalarının neredeyse tamamı milyonlar tarafından ezberlendi. Bu başarıya rağmen Boz, mütevazı kişiliğinden bir şey kaybetmedi.

TEK AŞKI ELİZ

Murat Boz, pek çok ünlü ismin aksine aşk hayatı ile gündeme gelmedi. Boz, imaj danışmanı olan sevgilisi Eliz Sakuçoğlu ile uzun süredir birlikte. Çiftin ilişkisi evliliğe doğru gidiyor.

ŞİMDİ DE JÜRİ ÜYESİ OLDU

Murat Boz son olarak "O Ses Türkiye" yarışmasında jüri üyesi olarak karşımıza çıktı. Boz, en iyi sesin arandığı yarışmada sempatik davranışlarıyla herkesin beğenisini topluyor.

bo11_d.jpg


bo14_d.jpg


bo13_d.jpg


bo10_d.jpg



Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst