Mükemmel Yemek Odası Öneriler

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.653
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Genellikle salona yerleştirdiğimiz halde, yemek takımının bulunduğu alanı yemek odası olarak adlandırırız. Yemek odası için pek çok mobilya mağazasından zevkinize göre bir yemek odası takımı seçebilirsiniz. Bu, işin kolay kısmıdır. Peki, yemek odasını farklı kılmak, şıklaştırmak ve masa etrafındaki akşam yemeklerini daha keyifli kılmak için neler yapılabilir? İşte altın öneriler.

duvar-kagidi-yemek-odasi.jpg

Sıcak bir atmosfer her şeyden önemlidir. Yemek odasını günün her saati kullanılan, işlevsel ve misafirlerinizin de keyifle zaman geçirdiği bir köşe haline getirmek için, eğlenceli bir duvar kağıdı size yardımcı olabilir. Yemek takımına yakın olan duvarı ilginç bir duvar kağıdıyla kaplayabilirsiniz. Salonun geri kalanını da hesaba katmayı unutmayın. Renkler birbirine uyumlu olmalı.
yemek-odasi-tablo.jpg

Sade renklerde bir yemek odası seçtiyseniz ve şimdi biraz harekete ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız duvara bir resim asmayı düşünebilirsiniz. Yemek odasının sadeliğiyle kontrast oluşturacak şekilde, kendini öne çıkaran, büyük ve renkli bir tablo havayı tümüyle değiştirebilir.
tabak-koleksiyonu-duvar.jpg

Pek çok yemek odası birbirine benzer ve bu da mükemmel bir yemek odası isteyenlerin kaçınması gereken bir durumdur. Yemek odası takımının sizin evinize girdikten sonra farklılaşması gerekir. Tıpkı bir mağazada ya da katalogda durduğu gibi durması yemek odasına henüz ruh katamadığınız anlamına gelir. Kendinizden bir şeyler katmayı denemelisiniz. İkinci el eşyalar, akrabalarınızdan kalan bir aksesuar, el işi bir masa örtüsü ya da yıllardır biriktirdiğiniz duvar tabakları işe yarayabilir. Hikayesi olan parçalar eve her zaman yaşanmışlık havası ve sıcaklık katar.
yemek-odasi-ayna.jpg

Cesurca bir dokunuştan korkmayın. Dekorasyon sırasında eğlenmeniz de önemlidir. Hoşunuza giden bir rengi ya da aksesuarı denemekten kaçınmayın. Farklı bir fikriniz varsa ve yaratıcılığınızı kullanmak istiyorsanız, durmayın. Yemek odalarında sıkça rastlanan ayna, cesaretinizi sergilemeniz için uygun bir aksesuardır.
davetkar-yemek-odasi.jpg

Yemek odası davetkar olmalıdır. Yemeğe gelen misafirleriniz ne kadar rahat ederse, bir dahaki toplantıyı da o kadar iple çeker. Yemek masaları evin en sosyal köşelerinden biridir. Burada yumuşak hatlı mobilyalar ve sakinleştirici renkler kullanmanız ortamı etkileyecektir. Aydınlatma da önemlidir. Ne çok karanlık ne de çok aydınlık bir ortam yemek için uygun değildir.
modern-samdan.jpg

Masanızı vazo yerine kollu şamdanlarla süsleyebilirsiniz. Vazo ya da büyük tabaklar, çok çeşitli olmaları nedeniyle eninde sonunda aklımızı çelerler. Masamıza uygun bir tanesine mutlaka rastlarız. Aslında vazolar içinde taze çiçek olmadan pek de çekici görünmezler. Taze çiçek ise sürekli yenilenmek istediğinden zor bir aksesuardır. Hem farklı hem de kullanışlı olmasını istiyorsanız kollu şamdanlar aradığınız aksesuar olabilir.
yemek-odasi-sandalyeler.jpg

Farklı sandalyeleri eşleştirmeyi deneyin. Yeni bir numara değil ama her zaman ilgi çektiği ve yemek odalarına ayrı bir hava verdiği kesin. Farklı model sandalyeleri aynı masa etrafında bir araya getirerek yemek odasının atmosferini değiştirmek mümkün. Bu şekilde renk, desen ya da biçimle oynayabilir ve tarzınıza uygun olacak şekilde çarpıcı eşleştirmeler yapabilirsiniz.
servis-arabalari.jpg

Servis arabası en büyük yardımcınız olabilir. Servis arabaları nostaljik mobilyalardır. Pirinç, cam, ahşap ya da bambu servis arabalarından biri mutlaka sizin yemek takımınıza ayak uydurabilir. Bu nostaljik parça hem ilgi uyandırır hem de yemek sırasında masada yer açmanızı sağlayabilir. Servis sırasında kullanmasanız bile dekoratif olarak işe yarayacaktır.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Evimde yemek masasi koyacak yerim yok ya. :bitter:
Aslinda varda oturma odasinda biraz genis davrandik sanirim, yer kalmadi. :cokkomik:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst