Mükemmel Maskara Uygulama Teknikleri!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Mükemmel maskara uygulama yöntemleri; Maskara bir diğer ismi ile rimel, uygulanması kolay bir makyaj malzemesi gibi görünebilir. Makyajın olmazsa olmaz parçalarından olan rimel hem günlük makyajda hem özel günler için yapılan makyajda mutlaka tercih edilmektedir.


Göz makyajının bir bütüne ulaşması için rimel uygulanması şart kabul edilebilir. Hangi maskaranın, hangi teknikle uygulanacağı ise makyajın bütüne bakılarak belirlenmelidir. Piyasada çok sayıda maskara / rimel çeşidi vardır ve hepsinin farklı işlevleri vardır. Silikon fırça, kıl fırça gibi farklı çeşitleriyle kirpiklere farklı görünümler kazandırılabilir.

Dolgun Maskara Sürme Teknikleri

Kirpiklerin dolgun görünmesi için birkaç ufak uygulamaya dikkat etmeniz yeterlidir. Eğer kirpik sıklığınız yoksa dolgun görünüm için takma kirpik desteği almanız gerekebilir. Maskarayı uygularken dolgun görünüm için iki çeşit rimeli birlikte uygulamanız gerekebilir. Elinizde bir hacim katan bir uzun veren rimel / maskara bulunmalıdır.

Z9VqoG.jpg


Her ikisinden birer kat uyguladığınızda kirpikleriniz daha dolgun görünecektir. Dolgun görünüm kazandırabilmek için kirpik dibine eyeliner ya da kalem uygulayabilirsiniz. Maskaraya ek olarak kirpik kıvırıcı kullanırsanız; kirpikleriniz daha dolgun görünecektir.


Alt Kirpiğe Maskara / Rimel Nasıl Sürülür?

Alt kirpiklere rimel sürülüp sürülmeyeceği konusunda hala bir ikilik var. Bazı makyaj uzmanları alt kirpiğe rimel kullanılmasını önermezken bazıları göz makyajının tamamlanması için alt kirpiğe rimel kullanımını gerekli görüyor.

Alt kirpiklere rimel sürerken yukarı bakmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Rimeli alt kirpiğe zik zak yaparak sürmeniz gerekir ama çok az rimel sürmüş olmanız önemlidir. Üst kirpik kadar yoğun rimel sürülürse görüntü çirkinleşebileceğinden; alt kirpiğe sadece vurgulama için hafif dokunuşlar yapmalısınız.
oOZm4b.jpg

nOgD3V.jpg

vjLDvz.jpg


Kirpiklerin Uzun Görünmesi için Maskara / Rimel Nasıl Sürülür?

Kirpiklerin uzun görünmesi için maskara uygulamasına kirpik uçlarından başlamalısınız. Uçları tamamladıktan sonra kirpik diplerine geçmelisiniz. Rimel alırken de uzunluk veren çeşitlerden tercih ederseniz kirpiği uzatmak daha kolay olacaktır. Uzun kirpik vaat eden rimeller fırçaları ve içerikleri bakımından buna uygundur. Kirpik uzunluğu için maskara uygulamasına ek olarak kirpik tarağı da kullanmanız gerekebilir.

Kirpikleriniz çok kısa ise maskara uygulaması dışında düzenli bakım da yapabilirsiniz. Bunun için bir su bardağı suyu kaynatıp içine kakao yağı ve hint yağından bir miktar ekleyin ve kıvamı kremleşene kadar ısıtın. 20 gün boyunca her gece uygulayın ki kısa sürede farklı görebilin.


Maskara / Rimel Sürerken Kirpiklerin Yapışmaması için Ne Yapılmalı?


Rimel sürerken kirpikleriniz yapışıyorsa muhtemelen kullandığınız maskaranın fırçasında bir sorun vardır. Rimeli alış tarihiniz de çok eskiyse ve bozulma başlamışsa topaklanmalar yapışmalar görülebilir. Rimeli aldığınız tarihi üzerine not edip ambalaj üzerindeki kaç ay kullanılabildiğine bakarak tarih takibi yapabilirsiniz.

Rimel sürerken kirpiklerin yapışmaması için fırça uçlu rimeller yerine silikon uçlu rimeller tercih etmelisiniz. Yapışma olmuşsa ve düzeltmek istiyorsanız; kirpik tarağından yararlanabilirsiniz. Rimelin kirpikleri yapıştırmasını önlemenin bir diğer yolu pudra kullanımıdır. Kirpiğe rimelden önce pudra sürenlerin yapışma sorunundan kurtulduğu biliniyor. Ayrıca zik zak sürüş de kirpik yapışmasını engellemektedir.
1Jkolj.jpg


Rimel Sürmenin Püf Noktaları

Kirpiklere rimel uygulamanın pek çok inceliği var. Birçok kişi maskara uygulama işini sıradan görüp tekniksiz uygulasa da bazıları için maskara uygulama teknik gerektiren bir iştir. Rimel sürerken kirpiklerin istediğiniz gibi olması için püf noktalara dikkat etmelisiniz.

Maskarayı kirpiğinize uygularken her zaman zik zak tekniğini kullanın ki kirpikler hem yapışmasın hem daha uzun dursun. Ayrıca rimeli birkaç kez uygulamanız gerekebileceğini unutmayın. Çoğu zaman tek kat rimel yeterli gelmediğinden fazladan birkaç kata gerek duyulur. İstediğiniz görüntüye ulaşana kadar kat verebilirsiniz ama rimelin kirpikleri yoğunlaştırmaya başladığını hissettiğinizde kat sürmeye son vermelisiniz.



Maskara / Rimel Sürmeden Önce Vazelin Kullanmak Doğru mu?


Göz civarına hatta özellikle kirpik kadar yakına krem ve benzeri maddeleri sürmek zararlı kabul edildiğinden vazeline de ciddi bir ön yargı vardı. Ancak aslında vazelin kirpikler için değerli bir bakım ürünüdür. Özellikle kuru ve kırılmaya müsait kirpiklerde nemlendirme için vazelin tercih edilmelidir.


Maskara uygulandığında sonucun daha güzel olması için kirpiklere vazelin bakımı yapılabilir. Uygulama için önce eskimiş bir rimel fırçanızı tamamen arınacak şekilde temizlemelisiniz. Temizlenen fırçanın nemini havlu peçete ile alıp kurumaya bırakmalısınız. Göz makyajınızı tamamen temizledikten sonra temiz bir kabın içinde vazelini parmağınızla yumuşatın. Fırçayı vazeline tamamen batırmanız çok önemli. Vazelin fırçayı tamamen kaplamış olmalı.


Vazelin uygulaması alt ve üst kirpiklere uygulanabilir. Vazelini sadece üst ve alt kirpiklerin dip çizgisine uygulanmalıdır. Vazelini tek seferde aşırıya kaçmadan sürmelisiniz ki vazelin iyice yumuşadığında göz içinize akmasın. Her gece bu uygulamayı yaptığınız da maskara uygulama teknikleri kirpiğinizde daha güzel görünecektir.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    5,6 KB · Görüntüleme: 60
  • 2.jpg
    2.jpg
    6,1 KB · Görüntüleme: 53
  • 3.jpg
    3.jpg
    7,1 KB · Görüntüleme: 62
  • 4.jpg
    4.jpg
    16,3 KB · Görüntüleme: 61

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst