Muhlama tarifi(rize)usulu

meftun

Üye
Katılım
15 Aralık 2010
Mesajlar
66
Tepki
52
Puan
18
Yaş
36
Konum
rize
Malzemeler:
3 tahta kaşığı mısır unu
3 kaşık tereyağı
1 kase tel veren peynir
Ilık su
Tuz.

Yapılışı:
Bakır bir tavada tereyağı eritilir. Mısır unu konulup penbeleş inceye kadar kavrulur. Tavaya ilik su ve peynir ilave edilir. Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır. Hafİf ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir.

Not: Muhlama tel veren peynirle yapılabileceği gibi hertürlü peynirle veya minci ile de yapılabilir. Peynir ve minci sade olarak da yağda pişirilebilir. (Buna pişirmek yerine ısıtmak demek daha doğru olur). Yağda sade olarak pişirilen peynire peynir muhlaması, yağda sade olarak pişirilen minciye de minci muhlaması denir.
Hemşin yöresinde bir miktar kaymak alınarak tavaya konur, ateş üzerinde kaynatılır, içerisine yavaş yavaş mısır unu ilave edilir. Daha sonra bir miktarda ince ince doğranmış köy peyniri konmak suretiyle sıcak olarak servis yapılır. Bu muhlama şekline adı geçen yöremizde "kaymak muhlaması' denmektedir.
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
ben cok severim mihlamayi,,,Turkiyeye gittigimde cok yerim,,,
sagol canim,,,,,,,,,,,
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
yemediğim ve denemediğim ama aklımdanda hiç gitmeyen bir tarif
evde mısır unu varsa şimdi bile yapabilirim
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
meftun arkadasima yardimci olmak icin koydum,umarim kizmazsin canim,,,

alin size muhlama,,,,bence biran once yapin ve yiyin,yemeye doyamazsiniz,,,
 

Ekli dosyalar

  • QCA12V5SUCA3SK0AXCAX06IRACABDBF4RCAA8FF1ZCAUI02X7CAF7NFAWCAB8BU2QCAZO25O1CA6UU44HCA37ITUACA2P4XG.jpg
    QCA12V5SUCA3SK0AXCAX06IRACABDBF4RCAA8FF1ZCAUI02X7CAF7NFAWCAB8BU2QCAZO25O1CA6UU44HCA37ITUACA2P4XG.jpg
    8,3 KB · Görüntüleme: 29

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst