Muhallebili Kemalpaşa tatlısı

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Muhallebili Kemalpaşa tatlısı

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10292515_922884451071081_3775456194034863375_n.jpg

[IMG]https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10429503_922884557737737_5518197915418470561_n.jpg

[IMG]https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10501858_923349991024527_6621227694910195582_n.jpg
1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
2 dolu yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Tatlıyı üzerindeki tarife göre pişirmek için şeker ve su
Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir. Benim pakette 35-40 dk pişirin diyordu ancak ben o kadar pişirmedim. Yaklaşık 25 dk da pişti. 35-40 dk pişseydi çok eriyecekti. Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörgen borcama (34*22 cm) dizilir. Ve soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir. Ve orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir. Ve altı kapatılır. Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir. İyice soğuyan tatlı dilimlenir ve üzerine hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır. ..::Afiyet Olsun Hanımlar:huhuu::huhuu:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
içinde yağ olmadığı için çok hafif bir tatlı oluyor,bunu bende yapıyorum ellerine sağlık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst