Muhallebili Havuç Tatlısı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
muhallebili_havuc_tatlisi_mukemmel_5.jpg


Muhallebili Havuç Tatlısı

Malzemeler:

• 4 adet orta boy havuç
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket bisküvi
• 1 su bardağı ceviz
• hindistan cevizi
• tarçın
• hindistan cevizi
• 4 su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı un
• 1,5 çorba kaşığı nişasta
• 5 çorba kaşığı şeker
• 1 paket vanilya

Yapılışı:

Havuç tatlısı için havuçları rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bisküvileri küçük parçalara bölün. Pişen havuçlar biraz ılıyınca içerisine bisküvi parçalarını ve ceviz eklemek isterseniz cevizi ekleyip karıştırın. Borcamı hafif ıslatıp tabanına Hindistan cevizi serpin ve havuçlu karışımı borcama yayın. Muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin ve pütürlük olursa mikserle 5 dk. çırpın. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi yayın. Ilıdığında üzerini hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın. Muhallebili havuç tatlısı soğuduktan sonra servise hazır.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst