Montignac Diyeti

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Montignac Diyeti

Diyet yapmak bir çok insan için öncelikle istediğini yiyememek ve yarı aç gezmek anlamıma gelen bir kavramdır. Bunun yanlış olduğunu ispatlayacak rejim türlerinden biri MONTIGNAC rejimi. Hem istediğiniz herşeyi yiyebiliyorsunuz hem de sağlıklı zayıflıyorsunuz. Hatta çikolata, makarna, tatlı bile yiyebilirsiniz. Tabi bunun da uyulması gereken bazı koşulları var. Bu diyeti uygulayıp kilo veren ve uzun süre bu kiloyu koruyabilen insanlar var.

Montignac Diyeti kesinlikle belli ölçülerle yapılmıyor. Öncelikle iyi şeker kötü şeker ayrımını bilmek gerek. İyi şeker vücudunuza gerekli olan şekerdir ve acıkma hissi uyandırmaz. Kötü şeker barındıran gıdalar ise, o anlık doygunluk yaratıyor ve kısa süre sonra acıkmanızı sağlıyor.
Sabah öğünlerinizde tatlı ve yağ hariç bir çok şey yiyebiliyorsunuz. Peynir, zeytin, sucuk, yumurta yiyebilirsiniz mesela.

Öğlen yemeklerinde et türüne ağırlık verebilirsiniz. Ve her öğünde süt ürünleri tüketebilirsiniz. İyi şeker içerdiği için haftada 3 kez baklagiller yemeniz öneriliyor. ( mercimek, kuru fasülye, nohut gibi) Hatta bir öğünde 2-3 tabak bile yiyebilirsiniz.Montignac Diyeti ile kilo verebilirsiniz fakat yağlarınızdan kurtulmak için Yağları eriten diyet kullanılabilir.

ALINTI...
 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Tüketilmesi sakıncalı olan yiyecek grupları da var tabi ki. Mesela kola, üzüm, pirinç, mısır, muz, bulgur, karpuz, şekerli içecekler. Patates ve hazır aldığımız meyve suları kesinlikle tüketilmemesi gereken yiyecekler sınıfındadır. Havucu pişirdiğinizde içerdiği iyi şeker kötü şekere dönüşüyor. O yüzden havucu çiğ tüketmelisiniz. Tüketmek istediğiniz ekmek türü de çavdar ekmeği olmalı.

Montignac Diyetinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey iyi şeker kötü şeker kavramıdır. Protein, karbonhidrat gibi düşünmeniz gereken bir şey yok.

Sabahları kalktığınızda bir tane mevye yedikten sonra en az 15-20 dk sonra kahvaltı yapmanız öneriliyor bu rejimde. Ya da meyve yemek istediğinizde yemekten sonra 2 saat kadar beklemelisiniz. Haftada bir kez spagetti tüketebilirsiniz. Hatta 2-3 tabak kıymalı soslu makarna bile yiyebiliyorsunuz. Çok canınız istediğinde yarım paket bitter çikolata yiyerek kendinizi ödüllendirebilirsiniz mesela.

Bu diyetle ilk 5-6 günden sonra yavaş ve sağlıklı kilo verdiğinizi göreceksiniz. Yukarıda bahsedilen gıdalarla kendinize dilediğiniz gibi bir diyet programı hazırlayıp uygulayabilirsiniz. Kesinlikle ölçü takip edilerek yapılan bir rejim değil. Herşeyi yiyerek kilo vermenin size katacağı motivasyon ve moralle bir süre sonra bu şekilde beslenmek alışkanlığınız haline gelecektir.

Aynı zamanda sağlıklı zayıflamanın yanısıra sağlıklı beslenmiş de olacaksınız.

ALINTI...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst