Mısır'da Görülmesi Gereken Yerler!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Cleopatra, Tutankamon, Ramses ve Nefertiti farklı kültürlerin sanat ve edebiyat dünyaları için unutulmaz isimlerdendir. Bu makalemde, bu isimlerin yankılandığı gizemli bir ülkeden Mısır’dan bahsedeceğim. Mısır demek Kızıldeniz’den Akdeniz’e seyahat, tarihi ve antik medeniyetlere doğru çıkılmış bir yolculuk demektir...



Mısır, Mevsimsiz Ziyaretler Diyarı…

Kuşku yok ki Mısır, dünyaca ünlü ve popüler rotalardan biridir. Mısır’a gitmek demek; tarih, kültür ve doğanın haklı bileşkesini yaşamak demektir. Pek çok seyyah için, Mısır’dan başka hiçbir yer bu denli heyecan uyandırmaz. Mısır tarihin her bir ziyaretçi için tekrar tekrar canlandığı nadir hatta tek ülkedir.



Mısır, Antik Mısır Uygarlığının evidir ve tapınaklarıyla, hiyeroglifleri ile, mumya ve piramitleri ile ev sahipliğini ne denli iyi yaptığını gözler önüne serer. Sahilleri ve dalış gibi su sporlarının yanı sıra kamp ve trekking gibi farklı seçeneklere de sahiptir. Eğer olağanüstü tarihi geçmiş ve eşsiz bir coğrafi konum arayışındaysanız, Mısır gezisi tam da size göredir…



Mısır’a gitmeye karar verdiğinizde, sayısız tur ve aktivitenin var olduğunu göreceksiniz. Eğer Mısır’ı olabildiğince iyi keşfetmek istiyorsanız, yeterli zamana sahip olmanız gerekecektir, bir ya da iki hafta bu ülkenin güzelliklerini tam anlamıyla yaşamak için asla yeterli değil. Eğer, belli başlı mekânlar üzerinden Mısır’ı tanımak niyetindeyseniz o zaman deneyimli bir tur seçmenizi öneririm.

58NMBL.jpg


Kahire’de Görmeniz Gereken Adresler

Kahire, Mısır’ın başkentidir ve merkezinde lüks otellerden butik otellere kadar pek çok konaklama seçeneği vardır. Ayrıca transfer için de pek çok imkân sunar. Kahire’de görmeden dönmemeniz gereken adreslerden bazıları; Tahrir Meydanı, Mısır Müzesi, Arap Birliği Binası ve Modern Ömer Markam Camisi, Kahire Opera Binası ve Kahire Kulesi, Zamalak Bölgesi, Büyük Giza Piramiti ve Sfenfsler, Sakkara Piramitleri, Memfis Açıkhava Müzesi, Salahide Kalesi, "Khan El-Khalili" pazarı, Ben Ezra Sinagoğu, Santa Barbara Kilisesi, St. Sergious Kilisesi’dir.

AAO5pL.jpg


Dünyanın 7. Harikası İskenderiye

Dünyanın 7 harikasından biri olan İskenderiye Feneri ile ün kazanan İskenderiye, Akdeniz’in İncisi olarak bilinir. İskenderiye dünyanın dört bir tarafından tarihi güzellikleri için olduğu kadar güneş ve deniz için de ziyaretçi toplar. İskenderiye’de Miami ve Maamoura Sahilleri ile El Montaza Kraliyet Bahçeleri görülmesi gereken adreslerden.


070mQB.jpg


Açık Hava Müzesi Luxor

Luxor etkileyici arkeolojik cazibesi ile büyük bir açık hava müzesini andırır. Luxor’da sayısız anıt vardır. Mumya Müzesi, Luxor Müzesi ve Karnak Tapınakları Luxor’da görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Krallar Vadisi, Kraliçeler Vadisi, Soylular Vadisi, Ramses’in Mezarı ve Memnon Anıtı Luxor’un batısında ziyaret edilebilir.


4Lpb5G.jpg

Deniz Altının Büyülü Dünyasına Yolculuk

Sharm El Sheikh dünyanın en ünlü dalış rotalarındandır. Lokasyonu ile özellikle scuba diving yapmak isteyenler için idealdir. Sharm El Sheikh’ı ziyaret edenler pek çok su sporunu deneyimleme şansına da sahip olurlar. Dalışın yanı sıra, sörf, para-sailing, kano ve bot gibi aktiviteler ziyaretçilerine unutulmaz anlar vaat eder.


JpVnvQ.jpg

Nil Nehrinde Tekne Turu

Nil Nehri, gemi gezileri ile ünlüdür. Gemiler genelde Luxor’dan hareket eder Aswan’da turunu tamamlar. Bu rota üzerinde görülecek yerler seçtiğiniz tura göre farklılık gösterir. Belirtmemde fayda var gemi ile Nil’i gezmek için en iyi aylar Nisan ve Ekim’dir. Mısır’da ayrıca, kamp, trekking ve kuş izleme turları da yapılabilecek aktiviteler arasında yerlerini alır.


 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst