Misafire oda nasıl hazırlanır?

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Misafire oda nasıl hazırlanır?

Yatılı misafiri çok olanlar ya da ziyarete gelen arkadaşlarını bırakmak istemeyenler evdeki misafir odasına da özeneceklerdir. Konukların rahat edeceği ve şıklığıyla göz dolduran bir misafir odası için bu makalede işinize yarayacak öneriler bulabilirsiniz.

Temizlik
Misafir odası az kullanılıyorsa evdeki diğer odalar gibi çabuk kirlenip dağılmaz ama kullanılmayan bir odanın toz tutacağını ve havasız kalacağını unutmayın. Misafiriniz gelmeden önce odayı iyice havalandırıp etraflıca toz almanız gerekebilir.
Yatak nevresim takımının temiz olması ise her şeyden önce gelir. Her misafir için temiz, yeni yıkanmış ve lekesiz bir nevresim takımı sermelisiniz. Yastıklar, çarşaf, yorgan hepsi mis gibi kokmalı.

dekorasyon_91b55d64-d21c-4b1f-b701-81182f4f5ef1_1.jpg


Herkesin uyku alışkanlıkları kendine göredir. Kimi yaz kış cam açık, kimi de yaz kış yorganla uyumayı tercih eder. Yatak ucuna ekstra bir battaniye ya da yatak örtüsü bırakabilirsiniz. Üşüyecek olursa misafiriniz onu da kullanabilir. Yastık konusunda da yedekli bir düzenleme en iyisidir. Çoğu kişi tek yastıkla rahat edemez.
Giysiler
Yatılı misafirler için temiz pijamalar ve çıkardıkları giysilerini asmaları için dolapta birkaç tane boş askı tutmanız hem düşünceli hem de işleri kolaylaştıran bir davranış olacaktır. Eğer misafir odasına gardrop sığmıyorsa ayaklı bir askılık koyabilirsiniz. Ayaklı askılık da kalabalık yapıyorsa duvar askılığı kullanabilirsiniz.

dekorasyon_c2404243-5232-4d91-bb4e-094610d889c0_1.jpg


Işık
Misafir odasındaki yatağın yanına bir komidin koymanız ve şık bir abajur ya da tarzınıza uygun bir gece lambası yerleştirmeniz hem odanın dekorasyonu hem de misafir açısından iyi olur. Gece yatmadan önce birkaç satır okumak ya da telefonunu karıştırmak isteyen misafiriniz rahat eder.

dekorasyon_df5d6504-df25-450e-84a5-8c74fff9efee_1.jpg


Banyo Malzemeleri
Temiz bir havlu, hatta duş alması söz konusu olan misafirler için boy, saç ve el havlusu bir arada misafir odasında tutulabilir. Ufak boy deodorant, bir paket mendil, tarak ve açılmamış diş fırçasını da bu ekibe dahil edebilirsiniz. Yolculuklarda size en komforlu gelen otel odalarını ve hangi ayrıntıların hoşunuza gittiğini hatırlamaya çalışın. Bu ayrıntıları olabildiği kadar kendi misafir odanıza uyarlayın.

dekorasyon_9736bfeb-e63f-4bcc-9e62-40b0629328f4_1.jpg


Dekorasyon
Bu noktada misafirlerin zevkinden çok sizin tarzınız devreye girecektir. Yine de mümkün olduğunca sade ve derli toplu bir oda düzenlemesini tercih edin. Evin deposunu andıran ya da çok fazla aksesuarın yer aldığı bir odada misafirlerin rahat etmesi zordur. Aksesuar olarak ayna hem kullanışlı hem de odaya ışık veren bir aksesuar olabilir. Odada küçük ekranlı da olsa bir televizyon ya da minik bir kütüphane bulunması, uykuya geçmekte zorlanan misafirlerin çok hoşuna gidebilir.

dekorasyon_1ccadfae-8938-49cd-84cc-a1aecb405f83_1.jpg



ekolay

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst