Minik Paris-Brest Halkaları
Hamuru İçin:
• 2 su bardağı su
• 100 gr. margarin
• 4 adet yumurta
• 1,5 su bardağı un
Kreması İçin:
• 300 gr. çırpılmış krem şanti
• 30 gr. pudra şekeri
• 2 kaşık toz badem
• Doğranmış kavrulmuş badem
Üzeri İçin:
• Pudra şekeri
• File badem
Yapılışı
Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğrulur. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile halka şeklinde sıkılır. Üzerine file badem yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin. Bu arada çırpılmış kremşanti, pudra şekeriyle hafifçe çırpılıp, içine toz badem ile doğranmış ve kavrulmuş badem eklenir. Soğuyan halkalar bıçakla enine kesilir ve pompa ile krema doldurulduktan sonra file bademli kısımları üstüne kapatılır. Üzerine pudra şekeri elenerek servis yapılır. Aynı gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir, bekleyince hamur kıtırlığını kaybediyor.
Alıntıdır...