Minik Paris-Brest Halkaları

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
minikparisbresthalkalar.jpg


Minik Paris-Brest Halkaları

Hamuru İçin:
• 2 su bardağı su
• 100 gr. margarin
• 4 adet yumurta
• 1,5 su bardağı un

Kreması İçin:
• 300 gr. çırpılmış krem şanti
• 30 gr. pudra şekeri
• 2 kaşık toz badem
• Doğranmış kavrulmuş badem

Üzeri İçin:
• Pudra şekeri
• File badem

Yapılışı
Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğrulur. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile halka şeklinde sıkılır. Üzerine file badem yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin. Bu arada çırpılmış kremşanti, pudra şekeriyle hafifçe çırpılıp, içine toz badem ile doğranmış ve kavrulmuş badem eklenir. Soğuyan halkalar bıçakla enine kesilir ve pompa ile krema doldurulduktan sonra file bademli kısımları üstüne kapatılır. Üzerine pudra şekeri elenerek servis yapılır. Aynı gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir, bekleyince hamur kıtırlığını kaybediyor.

Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Çok değişik bir tarif. Profiterol gibi sanki:) Bir çikolata sosu eksik
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst