Milföylü Muhallebili Turta (Flan pâtissier)
1 paket buyuk milfoy hamuru
(yada kalibina sigacak kadar kare milfoy hamuru)
1 litre sut
3 tane yumurta
155 gr toz seker
125 gr nisasta
1 paket vanilya
Tarifin Hazirlanisi:
Muhallebi icin ilk once bir tavada,tencerede yumurtalari cirpiyoruz,icine toz seker koyup yine cirpip,nisasta ve vanilyasinda koyup karistirdiktan sonra yavas yavas sutu dokup ocakta koyulasana kadar pisiriyoruz
kelepceli kalibi yagliyoruz,icine buyuk milfoyleri kapliyoruz (buyuk degilse kucukleri oklavayla birbirine yapistirip ayni sekilde yapiyoruz)
milfoy hamurunu catalla aralarina delikler yapip uzerine muhallebiyi dokup duzeltip
isitilmis firina yuksek ayarda koyup milfoyler ve ust yuzu kizara kadar pisirip ,firindan cikardiktan sonra dinlenmeye birakip soguyunca dilimlyip servis yapiyoruz.
Alıntıdır...