Milföyden üçgen dilim baklava

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.698
Tepki
84.326
Puan
113
Konum
İstanbul
havudilimigenbaklava.jpg


Havuç dilimi (Üçgen Baklava )

Malzemeler
• 10 adet milföy hamuru
• 100 gr tereyağı
• 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti İçin:
• 3 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su

Yapılışı
5 adet milföyü elimizle hafif yumuşatarak yuvarlak yağlanmış borcama yayıyoruz üzerine tereyağı sürüp ceviz içini her tara eşit şekilde dağıtıyoruz tekrar kalan milföyleri en üste kapatıyoruz ve tereyağı sürüyoruz. Bıçağın tersiyle üçgen kesip şekil verip 180 °C fırında kızarana kadar pişiriyoruz hazırlayıp soğumaya bıraktığımız şerbeti de pişip soğuyan baklavaya gezdiriyoruz normal baklavada her ikisi de sıcak olmalıdır fakat milföyün kabarıklığı sönmesin diye burada her ikisi de soğuk olmalıdır unutmayalım.
Alıntıdır...
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.123
Puan
113
Konum
;)
pratik ve güzel görünüyo eminim tadıda öyledir
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Havuç baklavaya bayılırım. Evde milföyüm var, denemek lazım
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.698
Tepki
84.326
Puan
113
Konum
İstanbul
Aman nerden gördüm bunu gece vakti ya :ne:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.628
Puan
113
Konum
-
buzlukta milföyüm var denemek istiyorum bunu harika görünüyor:coffee:sanırım milföyleri merdaneyle biraz inceltmek gerekecek
 

Ayben

Daimi Üye
Katılım
2 Şubat 2013
Mesajlar
512
Tepki
773
Puan
93
Konum
Malatya
O kadar odaklandım ki tatlıya kimin eklediğine bakmadım bile offf offf
nk bütün suçlu senmişsin yaaaaa
yok , yok ben bu gidişle verdiğim kiloları geri alacam galiba
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst