Milföy Külaha Patates-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Hem pratik hemde oldukça lezzetli. Mümkün olduğu kadar, milföy külahları çok soğumadan, ılıkken servis yapın.
Malzemeler;
*24 adet milföy hamuru
*4-5 adet orta boy haşlanmış patates
*2 çorba kaşığı mayonez,
*2 çay kaşığı köri
*karabiber, tuz.
*12 adet bıldırcın yumurtası
*maydanoz yaprakları
Hazırlanışı;
1-Her bir milföy hamurunu bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
2-Patatesleri haşlayın ve ezin. Mayonez, tuz, karabiber ve köriyi ekleyerek karıştırın.
3.Külah şeklindeki kalıplarınızı margarin ile yağlayın( Kalıplar ****l hazır kalıp olabileceği gibi kartondan sizlerde yapabilirsiniz). Şeritler halinde kesilmiş olan milföyleri, iki adet milföy denk gelecek şekilde şerit şerit döndürerek sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirerek üstlerine yumurta sarısı sürün.
4.Külahları önceden 180' de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Pişen külah milföylerin biraz soğumasını bekleyin ve içlerinden kalıp külahları milföyleri fazla sıkmadan, döndürerek çıkarın. Aksi halde milföyler parçalanabilir.
5.Elde ettiğimiz milföy külahlarına önceden hazırladığımız patatesli harcı koyun .
6.Bıldırcın yumurtalarını haşlayın ve soyun. Külahların ağız kısmına maydanoz yaprakları ve yumurtaları yerleştirip servis tabağına dizin.

Not; Milföy şeritleri külahlara sararken ağız kısmında boşluk bırakın ki, milföyü çıkarırken, külahta elinizle tutp çıkaracak yer kalsın. Aksi takdirde milföyden tutmak zorunda kalırsınız ki bu durumda külahı çıkarmak çok zor ve milföy zarar görür.

ALINTI
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağol ustam çok hoşlar :eek: bir kısmet olupta yapamadım şu külahlardan :nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst