Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Milföy Hamurundan Domatesli Kolay Tart

Konu, 'Tartlar,Turtalar,Paylar' kısmında Aşk Sancısı tarafından paylaşıldı.

  1. Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    [​IMG]

    MALZEMELER

    8 adet milföy hamuru
    4 adet salkım domates
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    4 dal taze kekik
    1/2 çay kaşığı tuz
    1/2 çay kaşığı karabiber

    Üzeri için:

    1 adet yumurta sarısı

    KAÇ ADET?
    4 ADET

    HAZIRLAMA SÜRESİ
    20 DAKİKA

    PİŞİRME SÜRESİ
    20 DAKİKA

    Pişirme önerisi:

    Arzu ettiğiniz kahvaltılık malzemeler ve baharatları kullanarak dumanı üzerinde tartlar hazırlayabilirsiniz.

    NASIL YAPILIR?

    Kare milföy hamurlarını oda ısısında çözdürün. Tartlara derinlik vermek için dört adet milföy hamurunun orta kısmından bir aparat ya da bıçak yardımıyla daha küçük kare parçalar çıkartın.

    Böylelikle milföy hamurlarından ortası boş, dört adet kare çerçeve etmiş olacaksınız.

    Bütün durumda olan dört adet milföy hamurunu mutfak tezgahı üzerine alın. Yumurta sarısını küçük bir kapta çırpın. Hamurların kenar kısımlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.

    Ortası boş, çerçeve şeklinde hazırladığınız hamur parçalarını üzerlerine kapatın. Rendelenmiş kaşar peynirini, tart hamurlarının ortasında kalan boşluk kısımlara eşit olarak paylaştırın.

    Salkım domatesleri halka halka doğrayın. Peynirlerin üzerine dizin.

    Tuz ve karabiber serpiştirin.

    Kalan yumurta sarısını tart hamurlarının kenar kısımlarına sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar kabarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

    Fırından çıkan sıcak milföy tartları, taze kekik ilavesi ile bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
     
    nk83 bunu beğendi.
  2. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    Pratik ve lezzetli bir tarif teşekkür ederiz
     
    Aşk Sancısı bunu beğendi.
  3. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    rica ederim ne demek
     
    nk83 bunu beğendi.