Milföy Hamurundan Domatesli Kolay Tart

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
domatesli-kolay-tart-720x450.jpg


MALZEMELER

8 adet milföy hamuru
4 adet salkım domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 dal taze kekik
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

KAÇ ADET?
4 ADET

HAZIRLAMA SÜRESİ
20 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz kahvaltılık malzemeler ve baharatları kullanarak dumanı üzerinde tartlar hazırlayabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Kare milföy hamurlarını oda ısısında çözdürün. Tartlara derinlik vermek için dört adet milföy hamurunun orta kısmından bir aparat ya da bıçak yardımıyla daha küçük kare parçalar çıkartın.

Böylelikle milföy hamurlarından ortası boş, dört adet kare çerçeve etmiş olacaksınız.

Bütün durumda olan dört adet milföy hamurunu mutfak tezgahı üzerine alın. Yumurta sarısını küçük bir kapta çırpın. Hamurların kenar kısımlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.

Ortası boş, çerçeve şeklinde hazırladığınız hamur parçalarını üzerlerine kapatın. Rendelenmiş kaşar peynirini, tart hamurlarının ortasında kalan boşluk kısımlara eşit olarak paylaştırın.

Salkım domatesleri halka halka doğrayın. Peynirlerin üzerine dizin.

Tuz ve karabiber serpiştirin.

Kalan yumurta sarısını tart hamurlarının kenar kısımlarına sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar kabarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Fırından çıkan sıcak milföy tartları, taze kekik ilavesi ile bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst