Milföy grissini-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Yemek öncesi bir iştah açıcı olarak zeytinyağı ile servis yapabilirsiniz. Ayrıca çocuklar da çok seviyor.
Malzemeler
  • Hazır milföy hamuru
  • Susam ya da çörek otu
Hazırlanışı
1. Milföy hamurlarını bir tepsiye dizin, çözülmelerini bekleyin. Çözülünce bir parmak genişliğinde şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri iki ucundan tutarak çekerek uzatın. Çok hızlı çekmeyin. Çubuk şeklinde uzayan hamuru kenarlarından çevirerek burgu haline getirin. Burgu makarna şeklini bilirseniz öyle olsa yeterli oluyor.
2. Tepsiye dizin. Üzerlerine susam ya da çörek otu serpin. Yumurta bile sürmedim. 170C'ye ısıltmış fırında hamur pişene kadar bekletin.
Afiyet Olsun.

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst