Migren Tedavisinde Önemli Gelişme

Katılım
22 Ocak 2013
Mesajlar
30
Tepki
23
Puan
8
Yaş
37
Konum
İstanbul
İngiltere'de University Collage London bünyesindeki Nöroloji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Peter Goadsby, migrenin bütün dünyada yaklaşık 240 milyon kişiyi etkileyen bir hastalık olduğunu açıklamasından bu yana migren tedavisine yönelik bilimsel araştırmalara verilen önem artmıştı.

Araştırmanın ilk nicel gözlem hipotezi basına açıldı.

Dünya genelinde milyonlarca kişi migren hastası ve bu kişilerin önemli bir bölümü hastalığının adının migren olduğundan habersiz. Migrenin erkeklere oranla kadınlarda üç kat daha fazla görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Goadsby, "Migren kadınlarda yüzde 20, erkeklerdeyse yüzde 6-8 oranında görülür. Kadınlarda daha sık görülmesinin nedeni ös****** seviyesindeki dalgalanmalardan kaynaklanmaktadır. Avrupalı kadınların yüzde 30'u migren ağrısı çekmektedir" diye konuştu.

Migren rahatsızlığının yaygınlaşan teknolojilere paralel olarak radyasyon tarafından tetiklendiği yaygın olarak biliniyordu. Bu nedenle önümüzdeki 10 yıl içerisinde migren hastalarının sayısının milyarlara ulaşacağı öngörülüyordu. Fakat İngiltere Kay Pidgeon'de sonuçlanan bilimsel araştırmalar migren hastalarına ve bu hastalığa yakalanmaktan korkanlara umut verdi. PIP teknolojisi kullanarak yapılan araştırmada Alka Power isimli japon icadı bir kolyenin vücuda temas ettiği andan itibaren vücuda bir auro kalkanı (vücuttan yayılan ışınsal bir enerji alanı) oluşturarak dışardan gelen zararlı manyetik sinyallerden koruduğunu ispatladı. Böylece migren hastalığı şikayetlerinin çok kısa sürede azaltılabildiği kanıtlanmış oldu.

Kaynak: saglik.bugun.com.tr
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst