E
esmanur
Misafir
1 yumurta
1/2 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
bir fiske tuz
alabildiği kadar un
içine iri kıyılmış ceviz
üzerine 150 gr tereyağ veya margarin
ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su ve yarım limon tencereye alınır kaynamaya başladıktan sonra tamı tamına 7 dakika kaynatılır ve söndürülür.Şerbetimiz hazır soğumaya bırakalım....
HAMURUN YAPILIŞI:
Un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edilir.Hamuru 12 eşit parçaya bölüp 6 şarlı iki grup olarak pasta tabağı büyüklüğünde açalım.Tabiki açarken nişasta kullanıyoruz.Sonra 6 hamuru üst üste koyup hamuru büyütelim ve sıkıca bir rulo yapalım.İki adet rulomuz oldu.Bu ruloları dolaba kaldırıp 20 dakika dinlendirelim ve dolaptan çıkınca bir parmak kalınlığında keskin bir bıçakla keselim.Sonra her bir parçayı yan yatırıp merdane ile hafif büyütelim.Sonra içine cevizini koyup kapatalım tepsiye dizelim.Bütün hamurumuz bitince üzerine erittiğimiz tereyağı veya margarini kaşık yardımıyla dökelim.Tatlımızı nar gibi kızartıp ılınınca çok soğumasın ama,Üzerine soğuk şerbetini dökelim.İşte bu kadar...
İftar davetlerinde,diğer yemek davetlerinde,canımız tatlı istediğinde,bayramlarda v.s kısacası canınız her istediğinde size enfes bir tatlı.Afiyet şeker olsun