Midye Tatlısı (Hatay)

E

esmanur

Misafir
05f60362132c1c278bd79e21e32de584_1265577573.jpg


1 yumurta

1/2 paket yaş maya

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt

bir fiske tuz

alabildiği kadar un

içine iri kıyılmış ceviz

üzerine 150 gr tereyağ veya margarin

ŞERBETİ İÇİN:

3,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su ve yarım limon tencereye alınır kaynamaya başladıktan sonra tamı tamına 7 dakika kaynatılır ve söndürülür.Şerbetimiz hazır soğumaya bırakalım....

HAMURUN YAPILIŞI:

Un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edilir.Hamuru 12 eşit parçaya bölüp 6 şarlı iki grup olarak pasta tabağı büyüklüğünde açalım.Tabiki açarken nişasta kullanıyoruz.Sonra 6 hamuru üst üste koyup hamuru büyütelim ve sıkıca bir rulo yapalım.İki adet rulomuz oldu.Bu ruloları dolaba kaldırıp 20 dakika dinlendirelim ve dolaptan çıkınca bir parmak kalınlığında keskin bir bıçakla keselim.Sonra her bir parçayı yan yatırıp merdane ile hafif büyütelim.Sonra içine cevizini koyup kapatalım tepsiye dizelim.Bütün hamurumuz bitince üzerine erittiğimiz tereyağı veya margarini kaşık yardımıyla dökelim.Tatlımızı nar gibi kızartıp ılınınca çok soğumasın ama,Üzerine soğuk şerbetini dökelim.İşte bu kadar...

İftar davetlerinde,diğer yemek davetlerinde,canımız tatlı istediğinde,bayramlarda v.s kısacası canınız her istediğinde size enfes bir tatlı.Afiyet şeker olsun
92d7c433109721e0ee5289b0f4af3616_1265578312.jpg
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Süper gözüküyor ya -hmm

Emeğine sağlık canım :hhhhhh:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Aaa ben bunu deneyecektim unutmuşum :acep: bu yöresel mi ya sanki yeni çıkan tatlılardan gibi :eek:ys:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst