Midye börek

Katılım
3 Mart 2013
Mesajlar
35
Tepki
51
Puan
18
Yaş
35
Konum
sakarya
g7vd5.jpg



resim



MALZEMELER

4 adet yufka
1 adet yumurta+1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz

İç Malzeme

5 adet orta boy patates
Tuz
Karabiber
İnce kıyılmış maydanoz
250 ge.Lor peyniri

YAPILIŞI

-Patatesler haşlanarak ezilir ve maydanoz,lor peyniri,tuz ve karabiberle karıştırılarak iç harcımız hazırlanır.
-Yufkalar 4 eşit parçaya bölünür.
-Derin bir kasede yumurta,süt ve sıvıyağ çırpılır.
-Yufkalar ince kısımlarından büzülerek resimdeki şekil verilir fırçayla yumurtalı harçtan sürülür.
-Orta kısmına iç harç konularak uç kısmından başlayarak sarılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
-Üstlerine yumurtalı harç sürülür sonrada sadece yumurta sarısı sürülür ve önceden ısılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...
 

Ayben

Daimi Üye
Katılım
2 Şubat 2013
Mesajlar
512
Tepki
771
Puan
93
Konum
Malatya
Aslında çok basit gibi geliyor ama
ya ben yapamadım yada gerçekten beceri isteyen bir börek:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst