Mezoterapi Kullanım Alanları Nelerdir ? - Mezoterapi

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
* Selülit, bölgesel zayıflama
* Saç dökülmeleri
* Cilt Kırışıklıkları
* Cilt Çatlakları
* Cilt damarların anormal genişlemeleri
* Ameliyat ve yara izleri

Romatizmal Hastalıklar

* Artroz (kireçlenme)
* Bel Ağrısı
* Boyun ve Sırt Ağrıları
* Omuz ve Dirsek Ağrıları
* El ve el bileği Ağrıları
* Kalça ve Diz ağrıları
* Ayak ve Ayak bileği ağrıları

Spor Sakatlıkları

* Tendon Yaralanmaları (Tendiniti)
* Kas Yaralanmaları (Kas ezilmeleri, kas ağrısı, kas gerginliği, kısmi yırtıklar)
* Bağ Yaralanmaları (Bağ zorlanmaları, eklem burkulmaları, kısmi yırtıklar)
* Kemik Sakatlanmaları (Periostit, stres kırıkları)
* Kıkırdak Lezyonları (diz ön ağrısı, menisküs lezyonlan)
* Eklem Çevresi Doku Lezyonları (Bursit, kapsülit, sinovyal kist)

Damar Sistemi Hastalıkları

* Venöz Yetmezlik (Varis, flebit)
* Migren
* Lenfatik Yetmezlik

Diğer Hastalıklar

* Herpes
* Adet Ağrısı
* Telenjiektaziler

Cildin orta tabakasında yer alan ufak çaplı toplar damarların normal olmayan genişlemesidir. Kan dolaşımını engelleyen mekanik faktörlerle, hormonların etkisi suçlanmaktadır. Telenjiektaziler sıklıkla selülit ve venöz yetmezliklerle beraberdir. Tedavide izole telenjiektaziler için mikroanjioskleroz yönteminin yanısıra venöz stazın tedavisi için bölgesel tedavi (mezoterapi ve elastik bandaj) uygulanır. Tedavi sonuçlan oldukça iyidir.

* Çatlaklar

Bu basit cilt lezyonu gerçek bir cilt patolojisinden ziyade genç kız ve kadınlarda çok sık rastlanan çirkin bir görüntüdür. Gebelik ve aşın kilo alma sonucunda cildin aşırı gerilmesi sonucu oluşur ÇatlakJann halihazırda etkin bir tedavisi yoktur. Mezoterapi, derinin orta tabakasını tümüyle yeniden yapılandırma iddiasında bulunmadan, bu çirkinliği düzeltebileceği kabul edilebilen etkin bir tedavi seçeneğidir. 15 günde bir olmak üzere 5 yada 10 seans yapılır. Azami 15 ile 16 seans sonunda sonuç alınır. Çatlaklar sistematik olarak tedavi edilemezler. Sedefleşmiş çatlaklar tedavi edilemez. Çatlaklar pembe ve morken iyi endikasyon oluştururlar.

* Nedbeler

Kökeni ne olursa olsun bir cilt lezyonundan sonra oluşan doku tamiridir. Gerekli seans sayısı lezvon hacmi ve yayılıma bağlıdır. Birer hafta aralıklarla 5-6 seans yapılır.

* Selülitte Mezoterapi

Selülit kelimenin anlamı deri ve deri altı dokusunda bulunan bir enfeksiyondur. Fakat selülit olayında herhangi bir iltihabi durum yoktur. Selülit de yağ hücrelerin çapında ve sayısında artış vardır, yağ hücreleri kümecikler haline gelir ve bunların etrafını sert bağ dokusu sararak hapseder ve bunun sonucu deri portakal kabuğu görünümü alır. Aynı zamanda cilt altında lenf ve venöz (toplar damar) dolaşımı yavaşlar ve su ****bolizma bozukluğuna bağlı hücreler arası fazla miktarda sıvı toplanmaya başlar.
Kadınlarda ös****** hormonu etkisi ile cilt altı yağ hücrelerinin su ve tuz tutulumu eve yağ hacminin artması ile destek doku içine sıkışıp hareketsiz kalması sonucu cildin sert, pürüzlü bir görünüm alması selülit olarak tanımlanır.

* Tedavi:

Selülitin en etkin medikal tedavisi mezoterapidir. Tedavinin amacı kan ve lenf dolaşımını düzenlemek, fazla yağların parçalanmasını sağlamak, böylece selülitli dokuyu ortadan kaldırmaktır. Parçalanan yağların yakılması için tedavi diyet ve egzersizle desteklenir.
Seansların sıklığı ve süresi selülitin tipine yerleşim alanına göre belirlenir. 8-12 seans sonunda l-2 beden incelme olur, cilt esnek ve pürüzsüz bir görünüm kazanır.

* Spor Sakatlıkları Ve Romatizmal Hastalıklar
* Alopesi (Saç dökülmesi)
* Cilt Kırışıklıkları
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst