Mezoterapi ile İlgili Makale - Mezoterapi

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Mezoterapi, derinin ve hemen altındaki yağ dokusunun hastalıklarında / bozunumlarında kullanılan bir tedavi metodudur. Başta sellülit olmak üzere bir çok estetik ve tıbbi hastalıkta kullanımı vardır. Çok etkili olmasının ana nedeni problemli bölgeye, direkt olarak ilacın/ilaç karışımlarının verilmesindendir. Böylece, sistemik ilaç verilimi ile oluşacak aşırı ilaç verilmesi durumundan kaçınıldığı gibi aynı zamanda doğrudan hedefe verilmesi etkinliği arttıran bir faktördür. Kombine terapiler ile oluşan sonuçlar çok daha iyidir.

Verilen ilaç karışımı içinde, tedavide nöralterapi etkinliği olan lokal anestezikler olması ağrısızlık ta sağlar. Kullanılan çok ince iğneler, ağrıyı minimal düzeyde tutar, lokal anestezik olması injeksiyon sonrası bir-iki saniyede tam bir ağrısızlık oluşturur. Seans bitiminde hasta rahatça günlük aktivitelerine dönebilir. İlk uygulamalar, 1950''li yıllarda Fransa''da başlamıştır. Artık Avrupa ülkeleri ve Amerika''da yaygın kullanılmaktadır. Ülkemizde mezoterapi uygulamaları, T.C. Sağlık Bakanlığı Medikal Estetik Hekimi Sertifikası sahibi doktorlar tarafından yapılmaktadır.

Mezoterapi, neler yapmaktadır: · Kollajen yapımını arttırmaktadır. Kollajen örgüdeki; zamanla, kilo değişimleri veya gerilmeler sonucu oluşan bozunumlar tamir edilir. Kollajen, kendinin 30-40 katına kadar su tutabilmektedir ve böylece cildin sağlıklı görünümü olan nemli-dolgun-canlı hali ortaya çıkmaktadır. · Mezoterapi, elastin yapımını arttırarak cildin toplanması ve kırışıklıkların azalmasını sağlar. · Mezoterapide kullanılan karışımın içerisindeki lipolitik yani yağ dokusunu eritici ilaçlar ile bölgesel zayıflama sağlanabilir.

Selülitteki ana problem olan mikrodolaşım ve lenfatik dolaşımdaki bozulmaları mezoterapi düzeltir. (sellülit= hidro-lipodistrofi=su ve yağ dokusunun kötü gelişimi) · Nöralterapi etkisi ile bölgesel dolaşım bozukluklarını uzun vadeli olarak düzeltebilir. Mezoterapinin/nöralterapinin uygulama alanları şunlardır:

1. Selülit denilen hidro-lipodistrofinin tedavisinde tek başına veya kombine tedavilerde (L.P.G. , elektro-terapi, pressoterapi, karboksiterapi ile birlikte)

2. Bölgesel zayıflamalarda tek başına veya kombine tedavilerde (L.P.G. , elektro-terapi, pressoterapi, karboksiterapi ile birlikte)

3. Saçlı derinin bakımı için (zayıf saç çıkması, çıkmakta zorlanan saçların çıkmasının aktive edilmesinde, saç dökülmelerinde...)

4. Cilt kırışıklıklarının rehabilitasyonunda

5. Ciltte oluşan çatlakların tedavisi/rehabilitasyonunda (gebelikte, kilo alıp-vermelerde, ergenlikte, yaşlanmayla oluşan cilt kuruluğu-inceliği-nemsizliğinin ve çatlaklarının tedavisi)

6. Yüzeyel damarların genişlemelerinin oluşturduğu görünümün azaltılması için kollajen ve elastin yapımının arttırılmasında.

7. Ameliyat yaraları, kesi izleri ve yara-travma izlerinin rehabilitasyonunda

8. Mezoterapinin en sık kullanıldığı alan, sellülit başta olmak üzere bölgesel zayıflama/incelme, ciltteki çatlaklar, ciltteki gevşeklik/sarkmaların rehabilitasyonudur.

9. L.P.G. , elektro-terapi, pressoterapi, karboksiterapi ile birlikte mezoterapi uygulanması tedavideki etkinliği arttırır.

10. Selülit ve bölgesel veya genel zayıflamalarda temel prensip, tüm tedavilerde olduğu gibi hastalık yapıcı etmenlerden uzak kalmaktır. Yani aktivite azlığının giderilmesi, uygun ve yeterli beslenme şartlarının oluşturulması da gereklidir.

11. Mezoterapi uygulaması tedaviye alınan bölgeye, problemin büyüklüğüne ve tedaviye kişisel yanıta göre 2-3 aydan bir yıla kadar değişmektedir.

12. Mezoterapi uygulama sıklığı haftada bir – iki keredir.

13. Ayrıca mezoterapi/nöralterapi şu endikasyonlarda da kullanılmaktadır: · Spor yaralanmaları (tendinit, tenosinovit, kas yaralanmaları, tenisçi dirseği....) · Baş-boyun-bel-diz-bilek-dirsek ağrıları · Kas ağrıları · Migren · Artroz ve artroza bağlı ağrılar

SONUÇ: Mezoterapinin, bir çok kullanım alanı vardır. Medikal Estetik hekimliği uygulamalarında en sık kullanım alanı ise sellülit ve bölgesel zayıflamadır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst