Mezoterapi ile Gelen Mutluluk - Mezoterapi

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Mezoterapi uzun zamandan beri estetik tıpta en sık talep konusu olan selülit için en iyi tedavi şeklidir.
Derimiz 3 tabakadan olusur. En dıstan içe dogru.dıs tabaka, orta tabaka yani mezoderm ve iç tabaka yer alır. Mezoterapi''nin kelime anlamı orta deri tedavisidir,yani orta tabakayı ilgilendiren tüm hastalıklar mezoterapinin çatısı altında tedavi edilebilir. Ilk kez 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafindan uygulanmistir. 1987 ''de Fransiz Tip Akademisi tarafindan geleneksel tıbbın bir parçası olarak kabul edilmistir. Uluslararası Mezoterapi Dernegine üye olan yaklaşık 25 ülkede yöntem basarı ile uygulanmaktadır. Fransa'' da ortalama 18.000 doktor, günde 100.000 den fazla hastayı mezoterapi ile tedavi etmektedir.

Mezoterapinin Kullanıldığı Alanlar Nelerdir ?

Mezoterapinin belli başlı kullanıldığı yerleri kısaca şu şekilde özetleyebiliriz:

1- Estetik kullanımları:

- Selülit tedavisi, bedenen incelme, zayıflama ve kilo verme.

- Alopesi (Saç Dökülmesi )

- Mezolift (Yüz Gençlestirme)

- Çatlak tedavisi

- Yara,yanık izleri

2- Estetik dışı kullanım alanları:

- Romatoloji (her türlü agrı, bel agrısı, tenisçi dirseği, artritler, tendon iltihaplanması.....vs.)

- Dolasım problemleri ( varis, varis ülserleri )

- Migren

- Spor hekimligi (her türlü yaralanmalar,kırık,çıkık, yumuşak dokulara baglı ortopedik agrılar)
Mezoterapinin Uygulanmamasi Gereken Durumlar:

- Son dönem kalp yetmezligi

- Böbrek yetmezligi
- Diyabet (özellikle Nph-insulin kullananlar)

- Pıhtılaşmayı engelleyen tedavi alan hastalar
- Ilaçlara karşı allerjisi olanlarda kullanılmamalıdır.

Mezoterapi nasıl uygulanır ?

Mezoterapi tedavisinde bir kural vardır; en az dozla en iyi, en hızlı tedavi. Bu kural aslında klasik tıbbın ana fikri olan '''' ÖNCE ZARAR VERME '''' ilkesinden yola çıkmıstır. Burada amaç hastalıklı bölgeye belli ilaç karısımlarını ( mezoterapi kokteyli ) hastaya özel hesaplarla, uzman doktor tarafindan verilmesi esasına dayanır. Yani kısacası mezoterapide hastaya özel tedavi söz konusudur.

Hastaya verilecek ilaç kokteyli hastanın problemine,metobolizmasına ve vucut metrekaresine göre hesaplanarak hazırlanmalıdır.Hazırlanan ilaç kokteyleri özel igneler ile enjektör veya mezoterapi tabancaları yardımıyla hastalıklı bölgeye uygulanir. Fakat unutulmamalıdır ki mezoterapi igneleri bilinen ignelerden çok çok ince ve kısadır. Tedavide ağrı yok denecek kadar azdır. Tedavi genel olarak 10 dakikayı geçmez.

Çapı çok ince ve 4 mm. uzunluğundaki igneler ile mezoterapi uygulamasi yapılır (eger uygulama yapılacak kişide yag kalınlığı fazla ise daha uzun igneler kullanılır). Selülit sorunu olan alanlarda 2 cm araliklarla enjeksiyonlar yapılır ve çok küçük dozdaki ilaçlar tatbik edilir. Hem sorunlu hücrelere direkt ulaşılır hem de çok küçük dozdaki ilaçların kullanılması ile sistemik etkiden kaçınırken, maksimum etki sağlanır.

Yan etkileri var mıdır ?

Mezoterapi konusunda en çok sorulan sorular bu tedavide kullanılan ilaçların etkinlikleri ve elbetteki yan etkileri olup olmadıgıdır.Bu teknigin amacı normalde sistemik yollarla olan diger klasik tedavilere göre çok daha düsük dozlarla, çok daha kısa sürede ve sadece hastalıklı bölgeyi tedavi etme esasına dayanır. Kısacası mezoterapide kullanılan ilaçların ağızdan alacağınız bir agrı kesici kadar zararı bile yoktur.Tüm bunlar ancak mezoterapi egitimi almiş uzman doktor tarafindan yapılmalıdır. Aslında çok daha öncesinde belki de bilinmesi gereken şudur ki zaten insan vücuduna hekim dışı kisilerin müdahale etmesi kanunlarımıza göre de yasaktır.

Selülit tedavisinde mezoterapinin etkileri nelerdir ?

Selülitli bölgelerde, cilt altı dokularını cilde bağlayan bag dokusu içerisinde kopuk kollajen liflerinin varlıgı bilinmektedir.

Mezoterapi de, özelliğini kaybetmiş kollajenler parçalanır, ve yeni kollajen yapımı uyarılır. Yeni kollajen yapimı cilt alti dokularını cilde baglayan bağ dokularını kuvvetlendirecek, damar duvarlarındaki sızıntıyı engelleyecektir. Lenf drenaj tekniklerinin de mezoterapi ile birlikte kullanılması sonucu daha olumlu etkileyecektir. Kullanılan diger bir aktif madde grubu bölgede dolasımı arttıracak özelliktedir.

En önemli aktif madde ise yagları eriten enzim ve ilaçlardir. Bu maddeler hücreyi uyararak yagların yakılmasını ve parçalanmasını saglarlar. Artan dolasim ise ortaya çikan artiklari kolayca tasir. Enjeksiyonun agrisiz olması için lokal etkili agrı kesiciler eklenir.

Mezoterapi seanslarının sıklığı nasıldır ?

Seanslar haftada bir kez veya haftada iki kez kisinin durumuna göre uygulanabilir. 5. seanstan itibaren belirgin degisiklikler görülür. Derideki portakal kabuğu görünümü azalmaya başlar. Beklenen tam etki 10-15 seansta alınır. 10. seanstan itibaren selülit yok olur. Bedenen incelme sağlanır. Elde edilen sonuçlarin korunması için yılda 1-2 kez uygulanacak takip uygulamaları yeterli olmaktadır.
Sigaranın olumsuz etkileri nedeni ile kesilmesi önerilmektedir. Mezoterapi ile birlikte yag oranı azaltılmıs diyet uygulanması ve ekzersiz etkinin kalıcılıgını sağlar.

Uygulamada nelere dikkat edilmelidir ?

Mezoterapi yaparken hijyenik kosullarin saglanmasına mutlaka dikkat edilmelidir. Kesinlikle uzman bir doktor tarafından uygulanmalıdır. Hastalar uygulama sonrası dar kot vs giymemelidir.

Mezoterapi uygulamasının herhangi bir yaş sınırı yoktur. Her yaştan kişilere rahatlıkla uygulanabilir.

Sonuç olarak,

Mezoterapi, etkinligi bütün dünyada kanıtlanmıs bir geleneksel tıp yöntemidir. Bir çok ülkede uygulanıyor olması, her gün binlerce doktorun hastalarına uygulaması, yararlı bir yöntem oldugunun en güçlü kanıtıdır. Hasta ile hekim arasında etkin bir diyaloğun olması sonuçların en iyi sekilde elde edilmesi için gereklidir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst