Meyveli ve Hafif: Narlı Muhallebi

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
narli-muhallebi-tarifi1-720x450.jpg


MALZEMELER

Muhallebisi için:

5 su bardağı soğuk süt
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 gram damla sakızı (1 küçük parça)

Narlı katı için:

1 adet orta boy nar
1,5 su bardağı nar suyu
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı pudra şekeri

KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
15 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
30 DAKİKA

Püf noktası:

Tarifinde yağ bulunmayan muhallebiyi, servis kaplarına yapışmaması için; su ile duruladığınız ve fazla suyunu süzdürdüğünüz servis kaselerine paylaştırın.

Koyu bir kıvam alan muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin, tamamen pürüzsüz bir kıvam elde etmek için ocaktan aldıktan sonra bir mikser ya da çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Servis önerisi:

Tatlıyı, büyük bir kek kalıbında hazırlayabilir, buzdolabında dondurduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız narı ortadan ikiye kesip, bir kaşık yardımıyla kabuk kısmına vurarak tanelerini çıkartın. Beyaz kısımlarını tek tek ayıkladığınız nar tanelerini ayrı bir kaba alın.

Tatlının narlı katı için; nar suyu, su, buğday nişastası ve pudra şekerini küçük bir sos tenceresine alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız sosu, nar renginde şeffaf bir kıvam alana kadar pişirin.

Kıvam alan meyve peltesine nar tanelerini katıp, hızlıca karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Servis kaselerinin tabanını bir parmak kalınlığında hazırladığınız narlı sos ile doldurun ve soğuması için buzdolabına kaldırın.

Tatlının muhallebisi için; soğuk süt, buğday nişastası, pirinç unu ve damla sakızını derin bir tencereye aktarın.

Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırdığınız muhallebi harcını, kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.

Bir kısmını narlı meyve peltesi ile doldurduğunuz servis kaselerini buzdolabından çıkartın. Üst kısımlarında küçük bir pay bırakacak şekilde hazırladığınız muhallebi ile doldurun.

Son dokunuşu üzerlerine kalan narlı meyve peltesini doldurarak yapın. Buzdolabında soğutup, kıvam aldıktan sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst