Meyveli İrmikli Tatlı
Nasıl yapılır? İşte malzemeler ve tarifi...

MALZEMELER
1 litre light süt
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı bal
1 paket vanilya
1 su bardağı donmuş vişne
1 tatlı kaşığı nişasta
HAZIRLANIŞI
Süt ve irmiği tencereye alalım ve kaynatalım. Koyulaşınca altını kapatıp ilk sıcağı çıkana kadar hızlıca karıştıralım. Hafif ılınınca balı ve vanilyayı da ilave edelim ve karıştıralım. Tart kalıbına dökelim ve buzdolabında 2 saat soğutalım. Vişneyi ocağa alıp kaynatalım. Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açalım ve vişnelere ilave edelim. Soğuyan irmikli tatlımızı servis tabağına alalım, ortasına vişneli sosumuzu koyalım. Afiyet olsun.
Kaynak : Habertürk
Nasıl yapılır? İşte malzemeler ve tarifi...

MALZEMELER
1 litre light süt
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı bal
1 paket vanilya
1 su bardağı donmuş vişne
1 tatlı kaşığı nişasta
HAZIRLANIŞI
Süt ve irmiği tencereye alalım ve kaynatalım. Koyulaşınca altını kapatıp ilk sıcağı çıkana kadar hızlıca karıştıralım. Hafif ılınınca balı ve vanilyayı da ilave edelim ve karıştıralım. Tart kalıbına dökelim ve buzdolabında 2 saat soğutalım. Vişneyi ocağa alıp kaynatalım. Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açalım ve vişnelere ilave edelim. Soğuyan irmikli tatlımızı servis tabağına alalım, ortasına vişneli sosumuzu koyalım. Afiyet olsun.
Kaynak : Habertürk