Meyve salatası (6 kişilik)

Malzemeler:
1 çay bardağı yaban mersini meyvesi
4 adet kayısı, küp küp kesilmiş
1 adet kivi, küp küp kesilmiş
1 adet armut, küp küp kesilmiş
1 adet portakal, küp küp kesilmiş
1 adet şeftali, küp küp kesilmiş
5 adet bisküvi veya kurabiye kıtırı
Sos için:
2 portakalın suyu
1 limonun suyu
2 kaşık tozşeker
Servis için:
Dondurma veya krema Hazırlanışı: Sos malzemelerini bir kapta şeker eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabında bekletin. Dilimlemiş meyveleri derin bir kaba koyup hafif soğumuş sosu üzerlerine dökün ve parçalanmamasına dikkat ederek meyveleri hafif karıştırın.
Servis bardaklarına 2'şer kaşık kadar meyve koyun. Üzerlerine bisküvi kıtırlarını serpiştirin; tekrar meyve ekleyin ve tekrar bisküvi kıtırlarından ilave edin. Bu işlemi 2 kez yapın. Dondurma veya kremayla servis yapın.
NOT: Sosa, aromalı votka, rom. likör vs gibi içecekler de (2 cl yeterlidir) ekleyebilirsiniz.
Alıntıdır!

Malzemeler:
1 çay bardağı yaban mersini meyvesi
4 adet kayısı, küp küp kesilmiş
1 adet kivi, küp küp kesilmiş
1 adet armut, küp küp kesilmiş
1 adet portakal, küp küp kesilmiş
1 adet şeftali, küp küp kesilmiş
5 adet bisküvi veya kurabiye kıtırı
Sos için:
2 portakalın suyu
1 limonun suyu
2 kaşık tozşeker
Servis için:
Dondurma veya krema Hazırlanışı: Sos malzemelerini bir kapta şeker eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabında bekletin. Dilimlemiş meyveleri derin bir kaba koyup hafif soğumuş sosu üzerlerine dökün ve parçalanmamasına dikkat ederek meyveleri hafif karıştırın.
Servis bardaklarına 2'şer kaşık kadar meyve koyun. Üzerlerine bisküvi kıtırlarını serpiştirin; tekrar meyve ekleyin ve tekrar bisküvi kıtırlarından ilave edin. Bu işlemi 2 kez yapın. Dondurma veya kremayla servis yapın.
NOT: Sosa, aromalı votka, rom. likör vs gibi içecekler de (2 cl yeterlidir) ekleyebilirsiniz.
Alıntıdır!